Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pāvests cildina Itālijas ārstu varonību Covid-19 krīzē

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien Vatikānā pieņēma ārstus un medmāsas no Lombardijas, kas Itālijas reģionu vidū koronavīrusa pandēmijā cieta vissmagāk, izsakot pateicību par viņu pašaizliedzīgo darbu un varonīgajiem upuriem.

Pāvests vienā no savām pirmajām pēckarantīnas audiencēm mediķiem un civilās aizsardzības dienesta darbiniekiem, kas cīņā ar Covid-19 uzliesmojumu atradušies pirmajās līnijās, sacīja, ka viņu profesionālās kompetences un līdzcietības piemērs palīdzēs Itālijai veidot jaunu cerības un solidaritātes nākotni.

Itālijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 34 500, un puse no tiem ir Lombardijā.

Šo Covid-19 upuru vidū ir arī ārsti un medmāsas, norādīja pāvests, apliecinot, ka Itālija viņus pieminēs ar "lūgšanām un pateicību".

Francisks sacīja, ka Lombardijas mediķi bija kā eņģeļi, palīdzot sirdzējiem atgūties vai esot kopā ar viņiem dzīves pēdējos brīžos, arī tad, kad ģimenes locekļi nevarēja būt kopā ar tuviniekiem slimnīcās.

Pāvests arī pauda cerību, ka Itālija no šīs ārkārtas situācijas izkļūs morāli un garīgi stiprāka un ar mācību par savstarpējo saistību, ko tā ir sniegusi - ka indivīda un kolektīvās intereses ir saistītas kopā.

Top komentāri

reptilis
r
Painteresējoties par šo tēmu tuvāk,izrādās,ka ir pavisam otrādi - varonības bija ļoti maz! Veco ļaužu pansionāti(ne visi) tika pamesti likteņa varā un pat neinficētie vecīši mira no bada un mīzalos. Daudzi ārsti un medmāsas pameta darbu....un tāds bardaks esot Itālijā arī bez ķīniešu vīrusa:(((
M
M
Svētceļniek, atceries! Pirms skūpstīt pāvesta roku, nomazgā to ar ziepēm vai etilspirtu saturošu šķidrumu!
ļuļa
ļ
cik nu man zināms, mediķiem pie pakaļas, ka viņus cildina. tāpat, kā viena sadusmota medmāsa tiem ikvakara plaukšķinātājiem nosūtīja videoziņu, la lai tak ejot visi dirst (tieši šādiem vārdiem) ar savu plaukšķināšanu. ka mediķi dara savu darbu, un ka cildināšanas un plaukšķināšanas vietā būtu šiem alagas palielinājuši, ko jau gadiem solot. un itālijā medicīnas sistēma vispār ir pakaļā un sataupīta tādā līmenī, ka ir viena no sliktākajām eiropā. politiķi vispār fascinē - papriekšu krāpj un apzog mediķus, un tad viņus cildina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits