Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Polijā notiek parlamenta vēlēšanas

Polijā svētdien notiek pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas, un paredzams, ka visvairāk balsu tajās iegūs pašreizējā premjerministra Donalda Tuska liberālā partija "Pilsoniskā platforma" (PO).
Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka PO saņems nepilnus 40% balsu, bet otrajā vietā paliks ekspremjera Jaroslava Kačiņska vadītā konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), kas saņems nepilnus 30% balsu. Trešā vieta ar apmēram 10% balsu paredzama uzņēmēja Januša Palikota jaunizveidotajai liberālajai partijai " Palikota kustība" (RP). Aptaujas rāda, ka parlamentā varētu iekļūt vēl divi politiskie spēki - opozīcijā esošā sociāldemokrātiskā partija "Demokrātiskā kreisā alianse" (SLD) un valdošajā koalīcijā ietilpstošā agrārā kristīgi demokrātiskā Polijas Tautas partija (PSL).

Ja PO uzvarēs, tā būs pirmā partija, kurai būs izdevies triumfēt divas parlamenta vēlēšanas pēc kārtas kopš komunistu režīma krišanas Polijā 1989.gadā. Visas sešas parlamenta vēlēšanas, kas notikušas kopš tā laika, ir iezīmējušas arī varas maiņu Polijā.

Parlamenta apakšpalātā Seimā ir 480, bet augšpalātā Senātā - 100 deputātu. Seimu ievēlē pēc partiju sarakstiem, bet Senātu - pēc mažoritārās sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits