Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Polija skeptiska pret uzbrukumu Sīrijai

Polija trešdien izteica šaubas par to, vai ir nepieciešams militārs uzbrukums Sīrijai, šādi novirzoties no līdzšinējās stingrās sekošanas Vašingtonas kursam. "Es neesmu pārliecināts, ka ar bruņotu uzbrukumu noziegumi tiks apturēti," žurnālistiem sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

"Es saprotu šo domu gājienu, bet ar tiem, kas uzskata, ka šādām operācijām būs pozitīvs efekts, es neesmu vienisprātis, nedz mani pārņem viņu entuziasms," norādīja premjers.

Tuska paziņojums, ka Polija nepiedalīsies intervencē Sīrijā, izskan laikā, kad Vašingtona, Londona un Parīze arvien aktīvāk aģitēt par šāda uzbrukuma īstenošanu.

Polijai bijis viens no lielākajiem kontingentiem ASV vadītajos karos Irākā un vēlāk arī Afganistānā, kur joprojām ir 1600 poļu karavīru. Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis pagājušajā mēnesī sacīja, ka viņa valsts ierobežos līdzdalību operācijās ārzemēs un koncentrēsies uz bruņoto spēku modernizāciju pašu mājās.

Līdz šim īstenotajai "konsekventajai politikai, kas paredzēja sūtīt poļu karavīrus uz citām pasaules malām, ir pienācis gals," sacīja Komorovskis.

Vēl otrdien Itālijas ārlietu ministre Emma Bonīno apliecināja, ka viņas valsts nepiedalīsies karā pret Sīriju, ja tam nebūs saņemts ANO mandāts.

Jāatgādina, ka pēdējo dienu laikā arvien skaļāk izskan ASV un to sabiedroto draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči. Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Rietumvalstu uzbrukums Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem gaidāms tuvākajās dienās, paziņojuši vārdā neminēti informācijas avoti, kas Stambulā piedalījušies diplomātu un Sīrijas Nacionālās koalīcijas sanāksmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits