Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Radikālu islāmistu atbrīvo no darba Vācijas policijā

No darba Vācijas policijā atstādināts kāds likumsargs, kad atklājies, ka viņš ir musulmaņu salafītu fundamentālistu atzara biedrs un izplata radikālus reliģiskus materiālus, otrdien apliecināja amatpersonas. "Tiek veikti disciplināri soļi ar mērķi atbrīvot šo cilvēku no darba policijā," sacīja Ziemeļreinas-Vesfālenes iekšlietu ministrs Ralfs Jēgers.

Šī ir pirmā reize, kad Vācijā policists no darba tiek atbrīvots radikālu islāmistu uzskatu dēļ.

Aizdomās turamais policists nav uzticīgs Vācijas konstitūcijai, bet tā policistiem ir obligāta prasība, turklāt viņš uzskata, ka islāma likums ir augstāks par visu, laikrakstam Westdeutsche Allgemeine Zeitung skaidroja Esenes policijas priekšnieks. Kad valsts drošības struktūru pārstāvji policistam vaicājuši, vai viņš dzīvo atbilstoši islāma likumiem, viņš teicis, ka "tas, kam viņš privāti tic, ir viņa paša darīšana", sacīja amatpersona. Policists arī atzinis, ka viņam ir kontakti ar radikālajiem salafītiem, kas atbalsta vardarbību pret neticīgajiem.

31 gadu vecais Ali K. arī strādājis kopā ar policijas izlūkdienestu un 2009.gadā pavadījis sešus mēnešus mobilā novērošanas komandā, kurai bija jāuzrauga ekstrēmistu aktivitātes. Toreiz pārbaudēs konstatēts, ka viņš ir musulmanis, tomēr ne tas, ka viņš būtu fundamentālistu uzskatu sekotājs.

Ali K. valsts drošības struktūru uzmanību sev pievērsa 2012.gadā, kad viņš kopā ar citiem salafītiem Esenē uzstādīja informācijas stendu un garāmgājējiem piedāvāja islāmistu materiālus. To vidū bija arī videomateriāli ar pazīstamā salafīta Bilala Filipsa uzrunām, kurš uzskata, ka homoseksuālisti ir jānogalina.

Salafīti nokļuvuši Vācijas mediju ziņu virsrakstos pēc vardarbīgām sadursmēm, kuras Ziemeļreinā-Vesfālenē izprovocēja labējo radikāļu partija un kurās 29 policisti tika ievainoti.

Trešdien Vācijas iekšlietu ministrs Hanss Pēters Frīdrihs norādīja, ka salafīti ir ideoloģiski tuvi Al Qaeda teroristiem. "Salafītiem, kas ir gatavi būt vardarbīgi, mēs šajā valstī neļausim traucēt mieru," ARD televīzijas ēterā sacīja ministrs. "Mēs, protams, pārbaudīsim visas iespējas, kas pastāv, lai aizliegtu viņu izveidotās organizācijas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits