Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Raidot pagaidu programmu, darbu atsākusi Grieķijas sabiedriskā televīzija

Grieķijas sabiedriskā televīzija trešdienas vakarā atsākusi raidīt, un skatītājiem tika demonstrēta kāda veca grieķu filma. Televīzijas darbība atjaunota mēnesi pēc slēgšanas.

Iepriekš tika ziņots, ka televīzija atsāks raidīt trešdienas vakarā vai ceturtdienas rītā. Plānots, ka aptuveni divus mēnešus televīzija demonstrēs pagaidu programmu, iekams darbā tiks pieņemti jauni darbinieki.

Jāatgādina, ka Grieķijas valdība 11.jūnijā negaidīti paziņoja, ka tiek slēgta valsts raidorganizācija ERT. Valsts raidorganizācija ir "neticamas izšķērdības gadījums", pēc valdības lēmuma pieņemšanas tolaik sacīja tās pārstāvis.

Šāds lēmums par medija likvidēšanu izraisīja sašutuma vētru kā pašā Grieķijā, tā ārzemēs un gandrīz izraisīja valdības krišanu. Līdz ar ERT slēgšanu darbu zaudēja 2600 cilvēku, valdībai skaidrojot, ka raidsabiedrības uzturēšana ik gadu izmaksā līdz pat 300 miljoniem eiro.

Valdība skaidroja, ka ERT bijis nepieciešams slēgt, lai izpildītu starptautisko aizdevēju - Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), Eiropas Komisijas (EK) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) - izvirzītos kritērijus. Administratīvā tiesa pēcāk atzina, ka ERT slēgšanu ļauj valsts pilnvaras, taču norādīja, ka sabiedriskās raidsabiedrības darbība jāatjauno pēc iespējas ātrāk.

ERT sāka raidīt 1938.gadā, un raidsabiedrība tika finansēta, pateicoties tiešajiem iedzīvotāju maksājumiem. Ik mēnesi pie elektroenerģijas rēķina bija pieskaitīti 4,30 eiro (3,02 lati), kas tika novirzīti sabiedriskajam medijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits