Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ratass: Igaunijas Centra partijas un Vienotās Krievijas sadarbības protokols nedarbojas

Līdz šim lielākā Igaunijas parlamenta opozīcijas spēka Centra partijas, kas trešdien sāka sarunas par jaunās valdības koalīcijas veidošanu, priekšsēdētājs Jiri Ratass apstiprināja, ka viņa partijas un Krievijas valdošās partijas Vienotā Krievija sadarbības protokols pašlaik praktiski nedarbojas.

"Šis noslēgtais protokols nedarbojas. Tas reāli ir iesaldētā stāvoklī, saistībā ar to nav nekādu kontaktu, nav bijuši ne ekonomiski, ne kultūras, ne kādi citādi kontakti. Un es ļoti skaidri paziņoju, ka tas arī turpmāk būs stadijā, ka tas nedarbojas, un būs iesaldēts līdz brīdim, kad abu valstu attiecības vairs nebūs tik sarežģītas kā ir pašlaik," Ratass sacīja intervijā Igaunijas sabiedriskajai televīzijai ETV.

Viņš atgādināja, kā pirms 11 gadiem Centra partija veidoja valdību ar Reformu partiju.

"Tolaik premjerministrs bija Andruss Ansips, un šis protokols tika noslēgts simt dienu pirms valdības izveides. Un tad tam nebija tādas nozīmes, kāda tam tiek piešķirta pašlaik," norādīja Ratass.

Centra partijas līderis uzsvēra, ka sadarbības protokols ar _Vienoto Krieviju_ netiek izmantots un ar to saistībā nenotiek nekādas darbības.

Jau vēstīts, ka trīs Igaunijas parlamentā pārstāvētās partijas - Centra partija un divas līdzšinējās valdošās koalīcijas partijas - Sociāldemokrātiskā partija (SDE) un Tēvzemes un Res Publica savienība (IRL) - pēc parlamentā notikušā neuzticības balsojuma pret premjerministru Tāvi Reivasu trešdien sākušas konsultācijas par koalīcijas veidošanu.

Igaunijas Rīgikogu trešdien nobalsoja par neuzticības izteikšanu premjeram, Reformu partijas līderim Reivasam, kas nozīmē arī valdības demisiju. Par to balsoja 63 parlamenta deputāti, pret - 28.

Pēc tam, kad Centra partijas kongresā aizvadītajā nedēļas nogalē ilggadējais šī politiskā spēka līderis Edgars Savisārs tika nomainīts ar Jiri Ratasu, Igaunijā izraisījās valdības krīze. SDE un IRL pārmeta Reformu partijai, kā tā cenšas izveidot jaunu valdošo koalīciju ar Centra partiju, taču Reivass to noliedza. Savukārt SDE priekšsēdētājs Jevgeņijs Osinovskis paziņoja, ka arī viņa vadītā partija ir gatava sākt sarunas par jaunas valdības veidošanu un gadījumā, ja tā tiks veidota kopā ar Centra partiju, par premjeru varētu kļūt Ratass.

2004.gada nogalē Igaunijas Centra partija ar Vienoto Krieviju Maskavā parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz attīstīt abu politisko organizāciju sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits