Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

Rokgrupas Bi-2 mūziķiem piešķirta Moldovas pilsonība

Moldova ir piešķīrusi pilsonību vairākiem mūziķiem no krievu un baltkrievu rokgrupas "Bi-2", kura ir pret Krievijas karu Ukrainā, pirmdien paziņoja Moldovas valdība.

Moldovas prezidente Maija Sandu ir parakstījusi dekrētu par pilsonības piešķiršanu "zināmiem "Bi-2" locekļiem", sociālajos medijos paziņoja viņas biroja vadītājs Adrians Balutels. 

"Mūsu valsts sargā cilvēka cieņu un izpausmes brīvību un solidarizējas ar tiem, kas ir briesmās," piebilda prezidentes biroja vadītājs.

"Bi-2" tika izveidota astoņdesmitajos gados Baltkrievijā, kas tolaik bija Padomju Savienības daļa. Tā atstāja Krieviju, protestējot pret karu, un turpmāk koncertēja valstīs, kurās ir lielas krievvalodīgo kopienas.

Grupas preses sekretārs paziņoja, ka Moldovas pilsonība ir piešķirta deviņiem cilvēkiem, tai skaitā ģitāristam, mākslinieciskajam direktoram un inženierim līdz ar viņu ģimeņu locekļiem.  

Grupa aprīlī pārcēlās uz Kišiņevu, bet pašlaik ir devusies turnejā.

"Bi-2" preses sekretārs sacīja, ka grupa bija tikusies ar Sandu pēc koncerta pagājušajā gadā. "Mēs augstu vērtējam Moldovas līderi un visus, kas mums palīdzējuši," sacīja grupas preses sekretārs.

Dažiem grupas dalībniekiem jau ir Austrālijas un Izraēlas, kā arī Krievijas pilsonība.

"Bi-2" nonāca mediju uzmanības lokā, kad tās mūziķi janvārī tika aizturēti Taizemes kūrortā Puketā par imigrācijas noteikumu pārkāpšanu. Nedēļu pēc aizturēšanas viņi tika deportēti uz Izraēlu, kas novērsa viņu iespējamu deportāciju uz Krieviju, kur varētu tikt saukti pie kriminālatbildības savas pretkara nostājas dēļ.

Grupa pēc atbrīvošanas un ierašanās Izraēlā atkal devās turnejās kopš marta.

Vairāki "Bi-2" koncerti Krievijā 2022.gadā tika atcelti, jo grupa atteicās uzstāties vietā, kur bija karu atbalstoši plakāti. Pēc tam grupa atstāja Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits