Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Romas mērs steidz glābt Kolizeju, slēdzot satiksmi

Romas mērs apņēmies glābt vienu no Itālijas galvaspilsētas ievērojamākajiem apskates objektiem - Kolizeju - no iznīcības, slēdzot tā apkārtni privāto transportlīdzekļu satiksmei. «Domāju, ka mums ir visā pasaulē pazīstamākais vēstures piemineklis, bet mēs to esam pārvērtuši apbraucamajā ceļā,» mēru Ignācio Mariāno citēja ziņu aģentūra AFP.

Turpmāk pa ceļu, kas ved ap slaveno Romas impērijas laikā celto amfiteātri, drīkst pārvietoties tikai sabiedriskais transports. Mērs iecerējis, ka nākotnē ap Kolizeju tiks izveidota gājēju iela.

Nedēļas nogalē par godu satiksmes slēgšanai Kolizeja apkaimē notika plašas svinības. «Tas ir sapņa sākums, tā ir liela revolūcija mūsu pilsētā,» uzsvēra mērs. «Kolizeja, lielākā jebkad uzbūvētā romiešu amfiteātra, apmeklētāju skaits pagājušās desmitgades laikā palielinājies no miljona līdz aptuveni sešiem miljoniem gadā, lielā mērā pateicoties tieši 2000. gada filmai Gladiators

Taču pēdējo gadu laikā Kolizeja stāvoklis arvien pasliktinājies. Gaisa piesārņojuma dēļ Kolizeja būve palikusi arvien melnāka, turklāt dažviet amfiteātris sācis brukt. Kā ziņoja The Local, eksperti satraucas, ka divus tūkstošus vecais Kolizejs sācis liekties uz sāniem, un tā plānotie remontdarbi aizkavējušies. Ne visus sajūsmina mēra lēmums slēgt satiksmi ap Kolizeju. Daļa šoferu satraucas, ka jaunais liegums veicinās pilsētā lielākus sastrēgumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits