Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Romnijs brīdina ASV par aizvien lielāku līdzināšanos Eiropai

ASV Masačūsetas štata bijušais gubernators Mits Romnijs izteicis bažas par to, ka ASV prezidenta Baraka Obamas politika padara Savienotās Valstis arvien līdzīgākas Eiropai, vēsta aģentūra AFP.

Sādu viedokli M. Romnijs paudis vakar, 29. decembrī, uzstājoties Aijovas štatā, kur 3. janvārī notiks republikāņu tā dēvētie kokusi. „Es negribu, lai šeit būtu Eiropa,” paziņoja viens no pretendentiem cīņā par republikāņu nomināciju ASV prezidenta postenim. Pēc M. Romnija domām, B. Obamas vadībā valsts iejaukšana ekonomikā kļuvusi pārmērīga, tādēļ ASV aizvien vairāk sāk atgādināt Eiropas valstis, kur valstīm tradicionāli ir nozīmīga loma.

Jāatgādina, ka decembra vidū līdzīgu viedokli pauda cits republikāņu kandidāts, bijušais ASV Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs. „...vai Jūs vēlaties, lai Amerika kļūtu par laicīgu valsti, Eiropas tipa birokrātiski sociālistisku sabiedrību?” Ņ. Gingričs izteicās televīzijas raidījuma CBS News ēterā.

Republikāņi bieži norāda uz to, ka, palielinot valsts parādu, B. Obamas administrācija var novest ASV līdz situācijai, kāda nonākusi Grieķija. Arī nodokļu paaugstināšana, kuru atbalsta demokrāti, pēc republikāņu domām tāpat padarīs ASV līdzīgākas Eiropas valstīm, kas zināmas ar saviem augstajiem nodokļiem.

Republikāņu rindās ir populāra amerikāņu ekskluzivitātes teorija, saskaņā ar kuru ASV iekārta ir nevis vienkārši Eiropas sabiedrības paveids, bet gan pilnībā jauna valsts, kas izveidota, balstoties uz individuālisma un brīvā tirgus ekonomikas principiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits