Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Skolā Francijā apšaudē vismaz astoņi cietušie

Avoti policijā paziņojuši, ka Francijas pilsētā Grasā kādā skolā notikusi apšaude, vismaz astoņi cilvēki ievainoti. Telekanāls BMF TV ziņo, ka vīrietis atklājis uguni un mērķējis uz Grasas koledžas direktoru. Pēc incidenta viens cilvēks aizturēts. Vietējās varas iestādes ar sociālā tīklaTwitter starpniecību mudinājušas iedzīvotājus bez vajadzības nepamest mājas.

Pēc apšaudes Alekša de Tokvila vidusskolā aizturēts bruņots skolēns, taču nav apstiprinājusies informācija par vēl vienu aizdomās turamo. Aizturētais 17 gadus vecais skolēns bija bruņojies ar šauteni, divām pistolēm un divām granātām.

Kā pavēstīja Grasas dome un Iekšlietu ministrija, uzbrukuma mērķis bija skolas direktors, pret kuru atklājis uguni skolēns.

Uzbrukumā cietis skolas direktors un divi skolēni, kuri guvuši vieglas šautas brūces un nogādāti slimnīcā. Vēl pieci guvuši traumas drūzmā pēc apšaudes, paziņoja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Kā pavēstīja reģionālās padomes prezidents Kristiāns Estrosi, apšaude "nekādā ziņā" netiek uzskatīta par teroraktu. Pēc viņa teiktā, uzbrucējs varētu būt cietis no "psiholoģiskām problēmām".

Pēc incidenta slēgtas visas skolas Grasā, kas atrodas aptuveni 40 kilometrus uz rietumiem no Nicas, ziņo izglītības sistēmas amatpersonas.

Savukārt iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs, uzzinot par notikušo, pārtraucis savu viesošanos Sommas apkārtnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits