Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slovākija izraida trīs Krievijas diplomātus

Slovākija pirmdien paziņoja, ka ir izraidījusi trīs Krievijas diplomātus par "nopietnu noziegumu", un vietējie mediji vēstīja par iespējamu saistību ar bijušā čečenu nemiernieka slepkavību Berlīnē pagājušajā gadā.

"Es varu apstiprināt, ka ir pieņemts lēmums izraidīt Krievijas Federācijas vēstniecības Slovākijā trīs darbiniekus," paziņoja Ārlietu ministrijas Preses departamenta vadītājs Jurajs Tomaga.

"Saskaņā ar Slovākijas izlūkdienestu informāciju viņu darbības bija pretrunā ar Vīnes Konvenciju par diplomātiskajām attiecībām," sacīja Tomaga.

Viņš arī informēja, ka Slovākijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā izsniegta Šengenas vīza ir tikusi "nepareizi izmantota un ir izdarīts nopietns noziegums citas NATO un ES dalībvalsts teritorijā", bet nesniedza sīkākas detaļas. 

Krievija paziņoja, ka atbildēs uz tās diplomātu izraidīšanu "līdzīgā veidā" tuvāko dienu laikā.

Izraidītajiem diplomātiem ir jāatstāj Slovākija līdz nedēļas beigām.

Slovākijas laikraksts Dennik N ziņoja, ka Slovākijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā pērn izsniedzis vīzas, kas ļāva iebraukt Eiropas Savienībā Krievijas pilsonim, kurš vēlāk tika turēts aizdomās par Gruzijas pilsoņa Zelimhana Hangošvili nošaušanu Mazajā Tīrgartena parkā Berlīnē. 

Vācijas policija drīz pēc slepkavības aizturēja aizdomās turēto. Prokurori apsūdzēja Krieviju šīs slepkavības pasūtīšanā, bet Maskava noraidīja šo apgalvojumu kā "nepamatotu". 

Pētnieciskās žurnālistikas vietne Bellingcat ziņoja, ka aizdomās turētais Vadims Krasikovs ir pasūtījuma slepkava, kas uzaudzis Kazahstānā un pēc tam pārcēlies uz Sibīriju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits