Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spānijas nākošais premjers sola īstenot vērienīgus taupības pasākumus

Spānija 2012. gadā samazinās valsts budžeta deficītu par 16,5 miljardiem eiro, paziņojis nākošais valsts premjerministrs, vēlēšanās uzvarējušo konservatīvo līderis Mariano Rahojs (Mariano Rajoy), kurš amatā stāsies 21. decembrī, vēsta aģentūra AFP. Pēc M. Rahoja vārdiem, 2012. gadā Spānijas budžeta deficīts tiks samazināts līdz 4,4 procentiem no IKP, bet 2013. gadā – līdz trim procentiem.

Jāatgādina, ka 2009. un 2010. gadā Spānijas budžeta deficīts bija attiecīgi aptuveni 11% un 9,3% no IKP, savukārt aizejošā sociālistu valdība solīja, ka šogad tas nepārsniegs 6%, tomēr M. Rahojs atzīmēja, ka ir pilnīgi iespējams – šī robeža netiks sasniegta. Cik liels varētu izrādīties šī gada budžeta deficīts, nākošais valsts vadītājs nav precizējis, tomēr finanšu eksperti prognozē, ka tas varētu būt 6,5% no IKP.

M. Rahojs arī piebilda, ka vienlaikus ar valsts izdevumu samazināšanas programmu Spānija sāks īstenot arī pasākumus ekonomikas stimulēšanai. Tā jauna valdība plāno paplašināt to kompāniju loku, kuras maksās pazeminātus nodokļus.

Spānija pēdējos gados tiek uzskatīta par vienu no Eiropas ekonomikas „vājajiem posmiem” – kopā ar Grieķiju, Itāliju un Portugāli. Arī starptautiskās reitingu aģentūras min Spāniju to eirozonas dalībvalstu vidū, kurām varētu tikt samazināts kredītreitings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits