Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stoltenbergs apmeklēs Erdogana inaugurācijas ceremoniju

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nedēļas nogalē apmeklēs Turciju, lai piedalītos atkārtoti ievēlētā prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana inaugurācijā.

Vizīte notiek laikā, kad pret Erdoganu pieaug spiediens atteikties no iebildumiem pret Zviedrijas pievienošanos NATO.

Stoltenbergs ceturtdien NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Norvēģijā paziņoja, ka viņš drīzumā apmeklēs Ankaru, lai sekmētu maksimāli drīzu Zviedrijas pievienošanos NATO. Šonedēļ Stoltenbergs sazvanījās ar Erdoganu pa telefonu.

NATO paziņojumā teikts, ka Stoltenbergs sestdien apmeklēs Erdogana inaugurāciju. Erdogans pagājušajā nedēļā tika pārvēlēts vēl uz pieciem gadiem prezidenta amatā.

Paziņojumā teikts, ka vizīte ilgs līdz svētdienai un Stoltenbergam "būs divpusējas tikšanās ar prezidentu Erdoganu un Turcijas augstākajām amatpersonām".

NATO dalībvalsts Turcija ir vilcinājusies ar Zviedrijas uzņemšanu militārajā aliansē. Turcija un Ungārija ir vienīgās divas dalībvalstis, kas vēl nav ratificējušas Zviedrijas dalības pieteikumu.

Somija aliansei oficiāli pievienojās aprīlī.

Erdogans pārmet Zviedrijai, ka tā dod patvērumu personām, ko Ankara uzskata par teroristiem, sevišķi, kurdu separātistu organizācijas "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) biedriem.

Zviedrijas ārlietu ministrs Tobiass Bilstrems ceturtdien paziņoja, ka viņa valsts ir izpildījusi visas saistības, lai pievienotos, un "ir pienācis laiks Turcijai un Ungārijai sākt ratificēt Zviedrijas dalību NATO".

Daudzi no ministriem, kuri piedalījās sanāksmē Oslo, norādīja, ka vēlas, lai Zviedrija pievienotos NATO pirms NATO samita Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 11. un 12.jūlijā.

Stoltenbergs izteicās, ka tas ir iespējams. Arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ceturtdien sacīja, ka sagaida Zviedrijas pievienošanos līdz Viļņas samitam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits