Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tiesa Vācijas iesaisti Grieķijas glābšanā atzīst par likumīgu

Vācijas Konstitucionālā tiesa trešdien lēma, ka valsts iesaistīšanās Grieķijas glābšanā un eirozonas finansiālās stabilitātes fonda izveidē nav pretlikumīga. Finanšu tirgus satraukusī tiesas prāva neattaisnoja apsūdzību izvirzītāju, sešu ietekmīgu vācu eirozonas skeptiķu, iebildumus pret rīcības neatbilstību Vācijas konstitūcijai un Eiropas Savienības (ES) likumdošanai, tomēr nākotnē šādu plānu pieņemšanai vajadzēs parlamenta Budžeta komisijas apstiprinājumu.

Ekonomisti bažījas, ka tas tikai palēninās palīdzības saņemšanu parādu mocītajās eirozonas valstīs, informē The Local. Eiropa jau līdz šim kritizēta par pārāk lēnu reakciju uz zonas finanšu nedienām. Analītiķi uzsver, ka lēmums ierobežos kancleres Angelas Merkeles iespējas laikus reaģēt uz jauniem parādu krīzes pavērsieniem. Taču Vācija ir spēcīgākais eirozonas ekonomikas balsts un aizdevējs, iestājoties par valstu vienotību. Pēc tiesas lēmuma izziņošanas A. Merkele uzsvēra: «Eiro ir vienotas Eiropas garants. Ja sabrūk eiro, sabruks Eiropa.»

Izskanot ziņām par Vācijas ierobežotajām palīdzēšanas spējām, krīzes plosītās valstis steidzās investoriem apliecināt apņēmību novērst finanšu nedienas. Grieķijas finanšu ministrs Evangels Venizels solīja paātrināt aizkavējušās strukturālās reformas un valsts uzņēmumu privatizāciju. «Mēs esam savdabīga kara vidusposmā: ja mēs zaudēsim, mēs zaudēsim visu,» ministra teikto citēja ziņu aģentūra Reuters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits