Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tramps gatavs apturēt valdības darbu, lai uzceltu sienu uz robežas

ASV prezidents Donalds Tramps uzrunā savu atbalstītāju priekšā Fīniksā izteicies, ka "būtu gatavs apturēt valdības darbu, ja tas būtu nepieciešams, lai uzbūvētu sienu uz robežas ar Meksiku". Tāpat teju pusotru stundu garajā uzrunā Tramps kārtējo reizi uzbruka medijiem, apvainojot tos neobjektivitātē un "platformas nodrošināšanā galēji labējo grupējumiem".

Tramps vēlas, lai Kongress piešķir finansējumu viņa pretrunīgi vērtētā plāna realizācijai - proti, "lielas, skaistas sienas uzcelšanai uz robežas ar Meksiku".

Tramps uzrunā vainoja Demokrātu partiju "visas Amerikas apdraudēšanā", demokrātu kongresmeņiem iestājoties pret sienas būvniecību. Tramps atsaucies uz Imigrācijas dienesta, kas strādā Meksikas-ASV robežzonā, darbinieku teikto - tie viņam esot uzsvēruši, ka ir "vitāli svarīgi apturēt nelegālo imigrāciju".

Prezidents arī apgalvoja - ja līdz tādai situācijai nonāktu, viņš būtu gatavs apturēt valdības darbību. Ja Kongresā netiks panākta vienošanās par federālā budžeta pieņemšanu, daļēja valdības darba apturēšana notiks 1.oktobrī, vēsta BBC.

"Demokrāti vēlētos, lai tā nenotiktu, bet, ticiet man, ja mums būs jāaptur valdības darbs, sienu mēs būvēsim. Amerikāņi nobalsoja par imigrācijas kontroli," izteicies Tramps.

Jāatgādina, ka kampaņas laikā Trampa solījums par sienas būvniecību bija viens no galvenajiem kampaņas balstiem, turklāt tolaik vēl prezidenta amata kandidāts solīja, ka par sienu maksāšot Meksika.

Savukārt Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto noraidījis, ka viņa vadītā valsts maksās par Trampa solījuma izpildīšanu, un apsolījis cīnīties par savas valsts nacionālajām interesēm un aizstāvēt imigrantu tiesības dialogā ar Trampa administrāciju.

Top komentāri

rejiet, rejiet, libfa$isti!
r
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/07/28/u-s-economy-rebounds-in-the-second-quarter/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits