Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Turcija aicina Vāciju nesniegt pamācības par demokrātiju

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu otrdien Vācijas apmeklējuma laikā aicināja šo valsti nesniegt Turcijai pamācības par demokrātiju un cilvēktiesībām.

"Lūdzu, nelasiet mums morāli par cilvēktiesībām un demokrātiju," sacīja ministrs, runājot apmēram 200 Turcijas valdības atbalstītāju klātbūtnē Turcijas ģenerālkonsula rezidencē Hamburgā.

Vācijas vietējās varas iestādes pēdējā laikā ir atcēlušas vairākus plānotus mītiņus ar Turcijas valdības pārstāvju piedalīšanos, kuros bija iecerēts gūt Vācijā dzīvojošo Turcijas vēlētāju atbalstu aprīlī gaidāmam referendumam par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pilnvaru paplašināšanu.

"Vācija nedrīkst iejaukties mūsu vēlēšanās un mūsu referendumā," sacīja Čavušolu. "Tie, kas referendumā grib teikt "jā", tiek bloķēti, un tas nav pareizi."

Čavušolu otrdien devās uz Hamburgu, neraugoties uz Hamburgas varas iestāžu lēmumu aizliegt viņa iecerētu politiskās aģitācijas pasākumu. Hamburgas policija pirmdien pavēstīja, ka telpas, kurās otrdien ar runu plānoja uzstāties Čavušolu, nebūs pieejamas, jo tajās atklāti nopietni ugunsdrošības pārkāpumi.

Turcijas Ārlietu ministrija otrdien apliecināja, ka Hamburgā atrasta jauna pasākuma norises vieta. Savukārt Hamburgas policija pavēstīja, ka Čavušolu otrdienas vakarā Turcijas ģenerālkonsula rezidencē Hamburgā tiksies ar vietējās turku kopienas pārstāvjiem.

Pie ģenerālkonsula rezidences otrdienas vakarā sapulcējās apmēram 250 Erdoana pretinieku, un daži no viņiem demonstrēja uzrakstu turku valodā "Diktatoram Erdoanam – nē".

Čavušolu otrdien pavēstīja, ka viņam trešdienas rītā Berlīnē paredzētas kopīgas brokastis ar viņa vācu kolēģi un "draugu" Zigmāru Gabriēlu, bet pēc tam Turcijas ārlietu ministrs plāno apmeklēt tūrisma gadatirgu.

Erdoans nedēļas nogalē pielīdzināja Turcijas valdības pārstāvju mītiņu aizliegšanu Vācijā "nacistu praksei". Vācijas kancleres Angelas Merkeles birojs noraidīja šo salīdzinājumu kā tādu, kas ir "absurds un nevietā".

Čavušolu sacīja, ka mītiņu aizliegšana ir "nepieņemama" un atgādina praksi pirms Otrā pasaules kara, un kritizēja Eiropas valstis, tostarp Vāciju un Nīderlandi, kas šos mītiņus aizliegušas.

"Mēs esam lielu baiļu stāvoklī. Ja mēs nespēsim apturēt rasistisku partiju virzīšanos uz priekšu, Eiropa atgriezīsies periodā pirms Otrā pasaules kara," teica Čavušolu.

Top komentāri

Alahs
A
Vacija jau ari neiejaucas Turcijas valsts ieksejas lietas, ari ne velesanas, tacu, laikam sie debilie turki ir aizmirsusi, ka Vacija nav turku valsts un nevienam Turcijas politikim nav nekadas tiesibas izverst musulmanu- turku propogandu Vacijas valsts teritorija, pat ja Vacija dzivo ap 3 milijoni turku. Zel ka turku idiotiskie politki, prezidents, ministri to nav spejigi saprast nu aptvert. Turcijai tuvakaja laika nespid pievienoties ES tas nu ir skaidrak par skaidrhu
Kim cin
K
Sis dvielu galva Erdogans ir iemacijies no Putlera riet un nu abi hiensuni rejas ar ceribu ka ar sadu riesanu sie iebaidis ES valsts, soreiz siem hiensuniem ir misejies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits