Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ukraina un Krievija parakstījusi vienošanos par Krievijas gāzes piegādes atjaunošanu Eiropai

Visas iesaistītās puses ir parakstījušas dokumentu, kas paredz atsākt Krievijas gāzes piegādes Eiropai tranzītā caur Ukrainu, pirmdien paziņoja Krievijas gāzes giganta _Gazprom _pārstāvis Aleksandrs Medvedevs. “Ja viss notiek bez problēmām, tad, visticamāk, tuvākajā nākotnē mēs uzsāksim pirmā gāzes daudzuma transportēšanu,” viņš sacīja preses konferencē Briselē.

ES cerot, ka gāzes piegādes tiks atsāktas otrdiens rītā pulkstens 9.00(pēc Latvijas laika), sacīja ES enerģētikas komisārs Andris Piebalgs.

Gazprom un Ukrainas puse apgalvo, ka būs nepieciešamas vismaz 36 stundas kopš piegādes atjaunošanas, lai gāze sasniegtu ES robežas.

"Saskaņā ar parakstīto vienošanos, neatkarīgie novērotāji dosies uz dokumentā norādītajām vietām, un, līdzko tie atradīsies kontroles vietās un mēs būsim droši par gāzes tranzīta uzraudzīšanu, Gazprom atsāks gāzes piegādes Ukrainas gāzes transporta sistēmai, lai to nogādātu Eiropai," pirmdien sacīja Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.

Krievijas gāzes eksporta monopoluzņēmums Gazprom pirmdien paziņoja, ka Ukraina atkārtoti parakstījusi vienošanos par Krievijas gāzes piegāžu atjaunošanu Eiropai.

"Gazprom delegācija šorīt risināja sarunas Kijevā. Pēc sarunām Ukrainas puse parakstīja "Noteikumus par gāzes tranzīta novērošanu caur Ukrainu" bez kādām papildus piebildēm," teikts Gazprom paziņojumā.

Savukārt Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins pirmdien paziņoja, ka pirms gāzes plūsmas atjaunošanas Eiropas Komisijai (EK) vēl nepieciešams parakstīt vienošanos par gāzes tranzīta uzraudzīšanu.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs svētdien paziņoja, ka ar Eiropas Savienības (ES) starpniecību panāktā vienošanās par gāzes piegāžu atjaunošanu Eiropai anulēta, apsūdzot Kijevu, ka tā kopīgajā dokumentā slepeni veikusi izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rite ieradies Kijivā

Ceturtdien Kijivā savā pirmajā oficiālajā vizītē ieradies NATO jaunais ģenerālsekretārs Marks Rite, solot alianses atbalstu Ukrainai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits