Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ungārijas premjers apsūdz ASV par iejaukšanos Centrāleiropas valstu politikā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns apsūdzējis ASV par iejaukšanos Centrāleiropas valstu politikā, apsūdzības korupcijā nodēvējot par aizsega stāstu. "ASV ne tikai iejaucas, bet aktīvi līdzdarbojas Centrāleiropas valstu iekšējā politiskajā dzīvē. Mēs esam iegājuši jaunā ērā," gadu mijas intervijā valsts televīzijā M1 paziņoja Orbāns.

Pēc Ungārijas premjera sacītā, starp ASV un Krieviju attīstās Aukstā kara laika attiecības un Ungārija šajā situācijā vēloties palikt neitrāla. "Viņi vēlas mūs ievilkt konfliktā, kas mums nevar beigties labi. Mums ir jāpaliek malā," sacīja Orbāns.

Vašingtona oktobrī noteica iebraukšanas aizliegumu sešām Ungārijas amatpersonām, tostarp nacionālās nodokļu pārvaldes vadītājam, apsūdzot tos korupcijā. Orbans apsūdzības korupcijā nodēvēja par aizsegu Vašingtonas interešu virzīšanai. "Ikviens domājošs cilvēks zina, ka apsūdzības korupcijā ir aizsega stāsts. ASV vēlas ietekmi," sacīja Orbāns.

Ungārijas premjera oponenti apsūdz Orbānu demokrātiskās valsts iekārtas apdraudēšanā un tuvināšanos Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

ASV piemērotie ieceļošanas ierobežojumi ir saasinājuši attiecības starp Vašingtonu un Ungāriju, bet tām bijusi tendence pasliktināties jau kopš 2010. gada, kad Ungārijas premjerministra krēslā sēdās Viktors Orbāns. Četru gadu laikā Orbāns ir pārrakstījis valsts konstitūciju un īstenojis virkni reformu, kas, pēc kritiķu domām, ved valsti tuvāk autoritārismam.

ASV Ungārijas vēstniecības pārstāvis šomēnes tika izsaukts uz Ungārijas Ārlietu ministriju, lai paskaidrotu ASV senatora Džona Makeina izteikumus, ka Orbāns ir "neofašistu diktators, kurš lien gultā ar [Krievijas prezidentu] Vladimiru Putinu".

Top komentāri

moritz
m
vispār jau ungāri ar dzīvi un orbaānu ir visai apmierināti ;)
Komentārs
K
Komunisma rēgs klīst pa Ungāriju.
NAV VIENALGA
N
vismaz viens Eiropas līderis nav masons un illuminati pakalpiņš un domā par savu valsti! Ja Ungārijā iedzīvotāu skaits būtu līdzvērtīgs Polijai, tad Orbānu novāktu kā Kačinski, lai nemaisa gaisu un nejauktos ekonomiskās un politiskās okupācijas lietās, kuras piekopj ASV un Krievija!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits