Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vācijā aizturētais terorakta plānotājs nesen bijis Sīrijā

Sīrietis, kurš Vācijā tika aizturēts aizdomās par sprādziena gatavošanu Berlīnes lidostā, bet pēc tam tika atrasts savā kamerā pakāries, pirms diviem mēnešiem kopā ar citiem islāma ekstrēmistiem apmeklējis Sīriju, sestdien publicētā intervijā pastāstījis viņa brālis.

Aizdomās turamais Džabers al Bakrs Vācijā ieradās 2015.gadā un tur ieguva bēgļa statusu, taču tas viņam netraucēja šogad atgriezties Sīrijā, vācu laikrakstam Die Welt pastāstīja viņa brālis Alā al Bakrs.

"Kad mēs pēdējo reizi pirms diviem mēnešiem runājām, viņš bija Idlibā (Sīrijas ziemeļos). Viņš man teica, ka viņš kara dēļ ir ļoti saniknots," sacījis Alā al Bakrs intervijā, ko laikrakstam viņš sniedza no savas mājas Damaskā.

Sīrijā Džabers al Bakrs sadarbojies ar islāmistu grupējumu Ahrar al Sham, kas konkurē ar teroristisko organizāciju Islāma valsts.

Taču tiek uzskatīts, ka vēlāk viņš pievienojies Islāma valstij, lai gan apgalvojis, ka šis grupējums islāmu nepārstāvot.

Alā al Bakrs arī apgalvojis, ka viņa brālis radikālajam islāmam esot pievērsies Vācijā, ietekmējoties no kāda musulmaņu līdera vienā no Berlīnes vai tās apkārtnes mošejām.

Vienlaikus mirušā terorista brālis paudis pārliecību, ka Džaberu nogalinājuši policisti.

Džabers al Bakrs tika aizturēts pagājušajā sestdienā Leipcigā pēc 48 ilgas meklēšanas, kuru policija uzsāka pēc kratīšanas viņa dzīvoklī, kuras laikā tika atrastas sprāgstvielas.

Taču trešdien viņš tika atrasts savā kamerā pakāries.

Lai gan Vācijas policijas rīcībā nav informācijas, ka Džabers al Bakrs šogad būtu uzturējies Sīrijā, ir zināms, ka vasarā viņš vismaz reizi pabijis Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits