Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vācijas islamizācijas pretinieki sola atkal rīkot demonstrācijas

Vācijas islamizācijas un liberālās imigrācijas politikas pretinieku kustība PEGIDA jaunnedēļ atkal Drēzdenē rīkos demonstrāciju, neraugoties uz to, ka šodien plānoto iknedēļas gājienu varasiestādes terorisma draudu dēļ aizliegušas, pirmdien preses konferencē paziņoja kustības līderi. 

"Nākamajā pirmdienā, saprotams, būs vēl viena [demonstrācija], tāda šobrīd ir lietu kārtība," sacīja kustības līderis Lucs Bahmans. 

Cenšoties kliedēt aplamos priekšstatus, kas daudziem radušies par kustību, Bahmans un PEGIDA pārstāve sakariem ar presi Katrīna Ertela uzsvēra, ka kustība nav pret ārzemniekiem vai islāmu, bet gan pret islamizāciju. 

Kustības līderi distancējās no rasistiskiem saukļiem, kas bijuši redzami iepriekšējās demonstrācijās, piemēram, lozunga "Islāms=vēzis", kā arī neonacistiem, kas bijuši redzami gājienos, sakot, ka PEGIDA atbalstītāji pamatā ir pilsoņi, kuriem ir apnikusi pašreizējā politika. 

Sešu pamatprasību vidū ir aicinājums veikt imigrācijas reformu pēc Kanādas parauga, paredzot vairāk apdāvinātu profesionāļu piesaistīšanu un mazāk bēgļu, kā arī prasība veikt nopietnāku ārzemnieku integrāciju. 

"Islāmisti un reliģiskie fanātiķi ir jāizraida, un viņiem nedrīkst ļaut atgriezties", norādīja PEGIDA līderi. 

Viņi arī aicināja īstenot "tiešās demokrātijas" pasākumus referendumu ceļā, kā arī padarīt stingrākus iekšzemes drošības pasākumus. 

Pievēršoties ārpolitikai, PEGIDA līderi mudināja izbeigt "kara kurināšanu pret Krieviju un citām valstīm". 

Terorisma draudu dēļ Vācijas policija aizliedza PEGIDA pirmdien Drēzdenē rīkot mītiņu vai jebkādu citu publisku pasākumu ārpus telpām. 

PEGIDA jau svētdien savā sociālā tīkla Facebook profilā paziņoja, ka pēc diskusijām ar drošības dienestiem un policiju pieņemts lēmums pasākumu atcelt, apzinoties atbildību par dalībnieku drošību. 

Drēzdenes policija, kas sākotnēji PEGIDA paziņojumu nekomentēja, vēlāk svētdien apstiprināja, ka saņēmusi informāciju par konkrētiem draudiem PEGIDA, kā dēļ uz 24 stundām aizliegusi kustībai organizēt mītiņus vai citus līdzīgus pasākumus. 

Pastāv bažas, ka protestētāju vidū varētu iefiltrēties slepkavas, kas mēģinās nogalināt kādu konkrētu PEGIDA locekli, atklāja policija. 

Kustības preses pārstāve televīzijā apstiprināja mediju ziņoto, ka draudi attiecas uz PEGIDA dibinātāju Bahmanu.

PEGIDA demonstrācijas tiek rīkotas pirmdienās, un kopš pirmajiem mītiņiem oktobrī to dalībnieku skaits ir ievērojami pieaudzis. 

Ja uz pirmo PEGIDA rīkoto akciju ieradās vien daži simti cilvēku, tad pagājušajā pirmdienā ielās izgāja jau 25 000 drēzdeniešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits