Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas pilsētā Kemnicā notiek plaša policijas pretterorisma operācija

Vācijas austrumos esošajā pilsētā Kemnicā sestdien notiek plaša policijas operācija "saistībā ar aizdomām, ka tiek gatavots uzbrukums ar sprāgstvielām", un sākta aizdomās turēta vīrieša meklēšana, paziņoja policija.

Saksijas federālās zemes policija reidu kādā dzīvoklī veica pēc tam, kad piektdienas vakarā no Vācijas iekšējās izlūkošanas dienesta saņēma informāciju par iespējamu uzbrukuma plānošanu, informēja policijas pārstāvis Toms Bernhards.

Pagaidām neviena persona nav aizturēta, norādīja policija. Notikuma vietā ir atskanējusi eksplozija, bet policija informēja, ka tas bija "aizsardzības pasākums, ko īstenojusi policija". Vēlāk tika precizēts, ka policija saspridzinājusi dzīvokļa durvis.

Apkaimes iedzīvotāji aicināti palikt iekštelpās. Policija arī aicināja iedzīvotājus nepublicēt sociālās saziņas vietnēs fotogrāfijas un video par operāciju, kas notiek dzīvojamo ēku rajonā.

Saksijas policijas preses pārstāve Katlena Cinka žurnālistiem sacīja, ka policija veica kontrolētu eksploziju, tomēr viņa nevarēja sniegt detalizētāku informāciju par to, kur bija plānots veikt uzbrukumu. Cinka arī neatklāja, vai un kādas sprāgstvielas atrastas dzīvoklī.

Viņa atklāja, ka dzīvoklī policija nevienu neatrada un tagad ir sākta aizdomās turēta vīrieša meklēšana.

Iepriekš policija paziņoja, ka ir norobežota plaša teritorija Kemnicā, kur dzīvo vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku. Pilsēta atrodas uz dienvidiem no Berlīnes un Leipcigas netālu no Čehijas robežas.

Vācijā šovasar notika divi uzbrukumi, par kuriem atbildību uzņēmās džihādistu grupējums Islāma valsts. Uzbrukumos tika ievainoti vairāki cilvēki, bet abi uzbrucēji gāja bojā. Bažas radījuši arī divi citi ar islāma ekstrēmismu nesaistīti uzbrukumi, tostarp apšaude Minhenē, kad jūlijā lielveikalā 18 gadus vecs Vācijas un Irānas dubultpilsonis nogalināja deviņus cilvēkus un izdarīja pašnāvību.

Vācijas policija iepriekš paziņoja, ka ir atklāti 523 cilvēki, kas rada drošības apdraudējumu valstī. Pašlaik ir zināms, ka apmēram puse šo cilvēku atrodas Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits