Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācijas prezidents mēģinājis bloķēt ziņu par aizdevumu viņa mājokļa iegādei nonākšanu medijos

Vācijas prezidents Kristians Vulfs mēģinājis panākt, lai laikrakstā Bild netiek publicēta informācija par aizdevumu viņa privātās mājas iegādei, kas jau izpelnījies plašu kritiku, pirmdien vēsta Vācijas plašsaziņas līdzekļi.

Laikraksts Sueddeutsche Zeitung pirmdien vēstīja, ka Vulfs 12.decembrī zvanījis Bild galvenajam redaktoram. Dienu vēlāk laikraksts publicēja materiālu par 500 tūkstošus eiro (351 400 latu) lielo aizdevumu prezidenta privātās mājas iegādei.

Tā kā Vulfs nevarēja runāt ar galveno redaktoru, viņš atstāja dusmu pilnu ziņu automātiskajā atbildētājā, draudot pārraut visus kontaktus ar laikraksta izdevējiem, ja stāsts, kuru viņš nosauca par neticamu, tiks publiskots, teikts Sueddeutsche Zeitung.

Tiek vēstīts, ka Vācijas prezidents zvanīja no Kuveitas, kur viņš atradās oficiālā vizītē, sakot, ja laikraksts vēlas karu, ir jāpagaida, līdz Vulfs atgriežas dzimtenē. Sueddeutsche Zeitung arī norādīja, ka Vulfs draudējis Bild žurnālistus sūdzēt tiesā.

Vēlāk viņš atkal mēģinājis sazināties ar Bild galveno redaktoru, kas nav paziņojis plašākai publikai par ziņu automātiskajā atbildētājā no prezidenta, un paudis nožēlu par iepriekšējo telefona zvanu.

52 gadus vecais Vulfs 22.decembrī izplatīja paziņojumu, atzīstot, ka 2010.gada februārī – četrus mēnešus pirms viņš kļuva par prezidentu – vajadzēja paskaidrot Lejassaksijas federālās zemes amatpersonām visu par aizdevumu no turīgā uzņēmēja Egona Gērkensa sievas. Vulfs tad bija Lejassaksijas premjers.

Priekšvēlēšanu laikā oficiālajā iztaujāšanā viņš uz opozīcijā esošās Zaļās partijas pārstāvju jautājumiem, vai viņam ir kādas "biznesa attiecības" ar uzņēmēju Gērkensu vai ar viņu saistītiem uzņēmumiem, atbildēja noliedzoši, noklusējot, ka mājas iegādei no Gērkensa sievas Edītes pieņēmis aizdevumu ar ļoti izdevīgu procentu likmi.

Pirmdien mediju uzmanība bija pievērsta arī aizdevumam, ko Vulfs saņēma no reģionālās bankas. Vulfam bija nozīmīga loma darījumā, kurā Vācijas autoražotājs Volkswagen pārņēma Porsche laikā, kad sporta automašīnu ražotājam bija finanšu grūtības.

Vācijas mediji vēstīja, ka prezidents, iespējams, saņēmis aizdevumu ar izdevīgiem noteikumiem kā pateicību par iesaistīšanos darījumā, jo Porsche bija viens no bankas klientiem. Tomēr Vulfs laikrakstam Der Spiegel noliedza, ka būtu bijis iesaistīts interešu konfliktā.

Lai gan Vācijas prezidentam vairāk ir ceremoniāla loma, kaut kādā ziņā viņš ir valsts morāles kompass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits