Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Verhofstads: ES draudu sarakstā Krievijai un Islāma valstij pievienojas arī ASV

Eiropas Parlamenta (EP) delegācijas vadītājs sarunām par Brexit Gijs Verhofstads paziņojis, ka Eiropas Savienības (ES) apdraudējumu sarakstā ASV pievienojušās Krievijai un teroristu organizācijai Islāma valsts.

Verhofstads runā domnīcā Chatham House paziņoja, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija esot jaunākie draudi ES.

"Es esmu tikko atgriezies no ASV un uzskatu, ka pastāv trešā fronte, kas grauj ES (..), un tas ir Donalds Tramps," paziņoja Verhofstads.

"Tramps ļoti labvēlīgi izteicās par faktu, ka arī citas valstis gribēs izstāties no Eiropas Savienības, un pauda cerību uz Eiropas Savienības izjukšanu," sacīja Verhofstads.

Pērnā gada jūnijā Lielbritānijas vēlētāji referendumā nolēma izstāties no ES.

Verhofstads, kurš deviņus gadus bija Beļģijas premjerministrs un kopš 2009.gada ir EP deputāts, atzina, ka ES ir vairākas problēmas, bet uzsvēra, ka risinājums meklējams lielākā dalībvalstu sadarbībā.

"Eiropas Savienības izjukšana būtu katastrofa (..) ne tikai Eiropai, bet, domāju, arī mūsu sabiedrotajiem un pasaulei," sacīja Verhofstads

Viņš norādīja, ka draudus ES rada arī "Islāma valsts", kas uzņēmusies atbildību par daudziem uzbrukumiem Eiropā, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas "mēģina graut Eiropas Savienību no iekšpuses ar kiberuzbrukumiem" un finansējot galēji labējās partijas Nīderlandē un Francijā.

Tikmēr Teds Maloks, ko Tramps ir izraudzījies par ASV jauno sūtni ES, jau izpelnījies pretrunīgus vērtējumus.

Jautāts, kādēļ viņš vēlas šo amatu, Maloks intervijā raidorganizācijai BBC sacīja, ka agrāk diplomātu dienestā ieņēmis amatu, kurā palīdzējis sagraut Padomju Savienību, piebilstot, ka, "iespējams, ir vēl viena savienība, kuru nepieciešama nedaudz iegrožot".

Tiesa, Maloka apgalvojumi par viņa lomu Padomju Savienības sagraušanā ir stipri apšaubāmi.

Top komentāri

Pipars
P
Tas Verhovstads gan baigā bremze...! Pateicoties ASV centieniem eirozona jau no Kadafi gāzšanas laikiem pie sevis ir uzņēmusi vairākus miljonus mususulmaņu... Kur šis darbonis bija agrāk?... Nu jā Obama tak bija labs jo bija miera prēmijas laureāts a bet Tramps nav miera prēmijas cienīgs!
trusis nejaukais
t
aa taatad ir atrasts jauns vainiigais visaam ES probleemaam! nu vai nav jauki, bet vai tad ES sabrukuma paziimes nebija manaamas veel pirms vispaar Trampu ieveeleeja? Nacionaalo partiju popularitaate, etc.. Verhofstads skaidri shobriid paraada ka ir pilniigs idiots.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits