Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Prāmis Rīgā ieradies teju ar 10 stundu nokavēšanos

Vētrā bojātais Tallink prāmis veiksmīgi sasniedzis Rīgas ostu

Prāmim Romantika ceturtdienas naktī ap plkst. 3:40 ceļā no Stokholmas uz Rīgu vētrā radīti bojājumi – nolauzta radara antena, kas skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to. Situācija uz kuģa pilnībā tikusi kontrolēta, un Romantika veiksmīgi varēja turpināt ceļu uz Rīgu, vēstīja kompānijas Tallink Latvija pārstāve Baiba Muceniece. Tiesa gan, vētras dēļ kuģis ostā pienācis ar teju 10 stundu novēlošanos.

Bojātais prāmja iluminators atrodas kuģa priekšgalā Tango bāra telpā uz sestā klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu. Ūdens pavisam nedaudz iekļuvis arī atsevišķās kajītēs uz piektā klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai.R

Reisa laikā vētras bojājumu skartā zona bija nepārtrauktā kuģa komandas uzraudzībā. Uz kuģa šajā reisā atradās 277 pasažieri un 178 apkalpes locekļi.

Sākotnēji Tallink informēja, ka plānotais kuģa pienākšanas laiks Rīgā ir plkst. 22, taču kuģis ostā sācis pietauvoties jau pirms plkst.21, vēsta Latvijas Televīzijas Panorāma. Jau dažas stundas vēlāk kuģis atkal dosies ceļā un Stokholmā ieradīsies piektdien ap plkst.17 pēc Latvijas laika.

Kruīza kuģis Romantika naktī uz ceturtdienu no Stokholmas uz Rīgu ceļā devās četras stundas vēlāk nekā paredzēts ikdienas grafikā un vētras laikā guva bojājumus radara antenai un vienam iluminatoram. Pēc atgriešanās Rīgā bojātais Iluminators tiks cieši noslēgts, lai pēc apmēram divām stundām kuģis dotos ceļā uz Stokholmu, vēsta Tallink.

Uzņēmums atvainojas visiem pasažieriem, kurus ietekmējis šis gadījums, un rūpējas par ceļotājiem labākā iespējamā veidā. Uzņēmums par gaidāmo reisa kavēšanos personīgi vēsta pasažieriem, kuri ir iegādājušies biļetes, lai ceturtdien dotos ceļojumā uz Stokholmu. Gadījumā, ja mainītais kuģa atiešanas laiks un vēlāka ierašanās Stokholmā kādam nav pieņemama, tad ir iespējams pārcelt ceļojumu uz citu datumu.

Tallink arī vēsta, ka trešdien vakarā kuģa kapteinis pārcēlis kuģa atiešanas laiku no Stokholmas ostas, lai izvairītos no vētras spēcīgākas ietekmes. Negadījuma iemesls tiks izmeklēts. Lai gan Romantika radara masta pozīcija tika noņemta un izmainīta drošākā pozīcijā, tas tomēr nenovērsa šādu situācijas atkārtošanos.

Romantika ir būvēta 2002. gadā Somijā, un no 2016. gada 12. decembra tā atsāka kursēt maršrutā starp Rīgu un Stokholmu. Romantika spēj uzņemt līdz 2500 pasažieru.

Vētrā iekļuvis vēl viens Tallink pārziņā esošs prāmis Isabelle. Kāds no tā pasažieriem savā Instagram kontā ievietojis attēlu, kurā redzams, ka vētrā pamatīgi postīts uz prāmja esošais veikals, un komentē - "Spēcīgs vējš, uz prāmja Rīga-Stokholma pagulēt neizdevās. Galvenais, ka visi pasažieri dzīvi un veseli! Viss, kas varēja krist, uz kuģa ir nokritis, saplīsis, izlijis".
 

(papildināta visa ziņa un virsraksts)

Top komentāri

Buks
B
Kauns tiem prāmja konstruktoriem! Uzbūvē tur tādu radara antenu, kura lūst nebūt ne stiprākajā vējā un pie reizes /salauž iluminatoru/. Labākais šajā stāstā ir tas, ka tas radars ir visiem /pie kājas/. Kuģītis gan atbrauca gan turpinās braukt bez visādiem tur radariem. Toties visa veida šmigu tur kādu laiku došot bez maksas..
senču ols
s
virsrakstus gan maak graujošus pasniegt , itkaa izsists logs trauceetu veiksmiigi pabeigt reisu , ņemot veeraa , ka taadi radari ir triis vai pat vairaaki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits