Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vilcienu mašīnisti Vācijā sāk nedēļu ilgu streiku

Vilcienu mašīnisti Vācijā otrdien sāk nedēļu ilgu streiku, turpinot dzelzceļa uzņēmumam Deutsche Bahn pieprasīt algu paaugstinājumu.

Kravu vilcienu satiksmē mašīnisti sāka streikot jau pirmdien pēcpusdienā, bet šodien viņiem pievienosies arī mašīnisti pasažieru vilcienu satiksmē, kurus arodbiedrība GDL aicinājusi streikot no otrdienas plkst.2 (plkst.3 pēc Latvijas laika) līdz sestdienai plkst.9 (plkst.10 pēc Latvijas laika).

Deutsche Bahn šo streiku jau nodēvējis par pilnībā nepiemērotu un pārspīlētu, uzsverot, ka tas būtiski ietekmēs ne tikai dzelzceļa satiksmi un uzņēmuma darbiniekus, bet Vācijas ekonomiku kopumā.

Vilcienu mašīnisti iepriekšējo streiku rīkoja pagājušajā mēnesī, kad 43 stundu ilga streika dēļ Vācijā tika atceltas divas trešdaļas garo distanču vilcienu reisu.

Arodbiedrība un Deutsche Bahn vaino viena otru par nespēju panākt vienošanos.

Jau pērn nespēja panākt vienošanos starp mašīnistiem un Deutsche Bahn noveda pie vairākiem streikiem, kas ietekmēja 5,5 miljonus cilvēku un radīja vairāk nekā 150 miljonus eiro lielus zaudējumus.

GDL pieprasa algu paaugstināšanu par pieciem procentiem un darba nedēļas saīsināšanu par stundu. Arodbiedrība pieprasa arī tiesības sarunās pārstāvēt visus darbiniekus, kas apkalpo vilcienus, nevis tikai mašīnistus un lokomotīvju apkopes inženierus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits