Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ziemeļkorejas diktatoru viņa prombūtnes laikā operējuši speciālisti no Eiropas

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns savas teju sešas nedēļas ilgās prombūtnes laikā pārcietis potītes operāciju, ko veikuši ārvalstu speciālisti - ārstu komanda no Eiropas -, liecina Dienvidkorejas izlūkdienesta ievāktā informācija. Čenunam izoperēta cista kreisajā potītē, vēsta raidorganizācija BBC.

Šā gada vasarā Ziemeļkorejas diktators redzēts klibojam, tad uz sešām nedēļām pazudis no sabiedrības redzesloka, kas radīja labvēlīgu augsni dažādām spekulācijām - no ticamākiem pieņēmumiem par Čenuna veselības problēmām līdz pat versijām par varas apvērsumu. Tomēr oktobra pirmajā pusē Ziemeļkorejas līderis atkal parādījies - 14.oktobrī ziņu aģentūra KCNA izplatījusi fotoattēlus, kurā Čenuns apmeklē jaunuzceltu mājokļu kompleksu Phenjanā, turklāt pārvietojas ar spieķa palīdzību.Dienvidkorejas izlūkdienesta sniegtā informācija valsts parlamentāriešiem liecina, ka cista Čenuna potītē varētu būt atklāta jau šā gada pavasarī - maijā. Cista ar laiku sākusi bojāt muskuļu audus un nervus, tādēļ bija nepieciešama operācija, vēsta CNN. Arī Čenuna priekšgājējus - viņa tēvu Kimu Čeniru, kā arī Ziemeļkorejas pirmo diktatoru un Čenuna vectēvu Kimu Irsenu -, savulaik ārstējuši ārvalstu speciālisti.Eksperti arī norāda, ka Ziemeļkorejas līdera parādīšanās sabiedrībā liecina par viņa atlabšanu, tomēr pieļauj iespēju, ka Čenuna liekais svars un saspringtais dažādu oficiālu vizīšu un pasākumu grafiks ar laiku atkal var izraisīt līdzīgas veselības problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Katalonijas separātisti vēlas izveidot mazākuma valdību

Katalonijas separātistu līderis Karless Pudždemons pirmdien paziņojis, ka, neraugoties uz nedēļas nogalē piedzīvoto neveiksmi vēlēšanās, viņš centīsies izveidot mazākuma valdību, kas atbalsta reģiona ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits