Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zviedrija aizliedz Huawei un ZTE tehnoloģijas savā 5G tīklā

Zviedrijas valdība otrdien nolēma aizliegt Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāju Huawei un ZTE tehnoloģijas valsts 5G mobilo sakaru tīklā, šādu lēmumu skaidrojot ar drošības apsvērumiem.

Šis aizliegums noteikts saskaņā ar jauniem tiesību aktiem, kas stājušies  spēkā janvārī pēc Zviedrijas bruņoto spēku un drošības dienestu veiktas izpētes nolūkā nodrošināt, lai radioiekārtu izmantošana nerada draudus Zviedrijas drošībai.

Tāpat Zviedrijas valdības lēmums paredz, ka Huawei un ZTE līdz 2025.gada 1.janvārim jādemontē valstī jau uzstādītais aprīkojums.

Zviedrijas telekomunikāciju regulators PTS ceturtdien arī paziņoja, ka apstiprinājis četrus pieteikumus konkursam uz 5G frekvenču iegādi. Visi uzņēmumi ir no Zviedrijas - Hi3G Access, Net4Mobility, Telia Sweden un Teracom.

ASV norāda, ka Huawei un ZTE ir cieši sakari ar Ķīnas komunistu valdību un brīdina, ka šo ražotāju tehnoloģijas varētu tikt izmantotas spiegošanai Pekinas vajadzībām. Abas kompānijas kategoriski noraida šādas apsūdzības.

Tikmēr Huawei Technologies komunikācijas vadītājs Baltijā Mindaugs Pluķis informē, ka “Huawei Technologies” komunikācijas vadītājs Baltijā informē, ka Zviedrijas telekomunikāciju regulatora PTS publicētā ziņa par jaunajiem nosacījumiem, kas regulē operatoru dalību 3.5 GHz un 2.3 GHz tīkla frekvenču izsolēs, uzņēmumam Huawei nāca kā pārsteigums un vilšanās.

Viņš norāda, ka Huawei ir privāts komerciāls uzņēmums, kas pilnībā pieder tā darbiniekiem un ka neesot pamatojuma atbalstīt apsūdzības par Huawei radītiem drošības draudiem. "Mēs uzskatām, ka Huawei izslēgšana no 5G tīkla, balstoties tikai uz faktos nepamatotiem uzskatiem, ir netaisnīga un nepieņemama," skaidro Pluķis.

"Mēs rūpīgi izpētīsim to, kādas sekas mūsu uzņēmējdarbībā radīs PTS lēmums. Mēs ceram, ka Zviedrijas valdība atkārtoti izvērtēs pieņemto lēmumu, paturot prātā godīga un atvērta tirgus principus. Tāpat meklēsim iespējas turpmākai komunikācijai ar atbilstošajām iestādēm," norādīts Pluķa paziņojumā.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits