Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zviedrijas ārlietu ministres Lindas slepkava cietumā ar skrūvgriezi sadūris citu ieslodzīto

Serbijas pilsonis Mijailo Mijailovičs, kurš izcieš mūža ieslodzījumu par Zviedrijas ārlietu ministres Annas Lindas slepkavību, ar skrūvgriezi sadūris ieslodzījuma biedru, sestdien ziņo Zviedrijas laikraksts Aftonbladet.

Kāds cietuma darbinieks, kurš vēlējās palikt anonīms, laikrakstam Aftonbladet pastāstīja, ka 33 gadus vecais Mijailovičs uzbrucis 22 gadus vecajam ieslodzītajam, kad viņi ceturtdien bija pabeiguši darba terapijas sesiju ieslodzītajiem ar psihiskām problēmām. Mijailovičs pēkšņi vairākkārt iedūris otram ieslodzītajam ar skrūvgriezi. Sadurtajam ieslodzītajam ir skarta akna, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud. Viņš ievietots slimnīcā. Neesot ziņu, ka šim ieslodzītajam būtu bijis konflikts ar Mijailoviču, un domājams, ka Mijailovičs viņu par savu upuri izvēlējies nejauši, raksta Aftonbladet, atsaucoties uz cietuma darbinieku. Pēc uzbrukuma Mijailovičs ievietots vieninieka kamerā, ziņo avīze.

2006.gadā Mijailovičs uzbruka kameras biedram, kurš tobrīd gulēja. Mijailovičs sita viņam pa galvu ar metāla detaļu, kuru bija nolauzis no apkures radiatora.

Šogad augustā Mijailovičs intervijā laikrakstam Expressen atzina, ka neesot plānojis 2003.gada 10.septembrī īstenoto Lindas slepkavību un izdarījis to impulsīvi pēc Lindas ieraudzīšanas pie lielveikala NK Stokholmā. Viņš pastāstīja, ka sekojis ministrei šajā lielveikalā, izstaigājot vairākus stāvus, pirms nāvējošās saduršanas ar nazi. Mijailovičs toreiz bija apreibinājies ar hipnotisko medikamentu flunitrazepamu. "Es vienkārši piegāju klāt, izvilku nazi, un tad tas notika," stāstīja Mijailovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits