Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zviedrijas vilciena avārija bijis negadījums, nevis apkopējas zādzības rezultāts

Stokholmas reģiona vilcienu, kas naktī uz otrdienu Saltšēbādenes pilsētā noskrēja no sliedēm un ietriecās trīsstāvu namā, apkopēja, visticamāk, iedarbinājusi netīšām un nav gribējusi to nozagt, piektdien paziņojusi prokuratūra.

Vilciens brauca ar ātrumu 80 kilometri stundā, kad iztriecās cauri barjerai sliežu ceļa galā. Pēc tam tas nobrauca vēl 25 metrus, līdz ietriecās tuvīnajā ēkā. Sieviete, kura atradās vilcienā, guva nopietnas traumas un tika nogādāta slimnīcā. Tur viņa tika aizturēta uz aizdomu pamata par sabiedriskā īpašuma bojāšanu.

Sākotnēji mediji ziņoja, ka sieviete vilcienu nozagusi, bet tagad viņa vairs netiek turēta aizdomās. "Viss liecina, ka tas bija negadījums, kad vairāki īslaicīgi un neveiksmīgi apstākļi noveda pie tā, ka sieviete iekustināja vilcienu tīrīšanas laikā," paziņoja prokurors Pērs Andešons. "Mēs, protams, nopratināsim sievieti, cik drīz vien varēsim, bet pašlaik nav pietiekama pamata, lai uzskatītu viņu par aizdomās turamo," viņš piebilda.

Arī pārmeklējot sievietes māju un iztaujājot viņas ģimeni un draugus, nekas aizdomīgs nav atklāts. Tomēr izmeklēšanas laikā atklāti vairāki nopietni drošības noteikumu pārkāpumi vietā, kur vilciens turēts un tā apkārtnē, norādīja prokurors.

Arī Stokholmas sabiedriskā transporta operators SL atvainojies, ja uzņēmuma izplatītā informācija radījusi nepareizu priekšstatu par notikušo. SL preses pārstāve pēc avārijas laikrakstam Aftonbladet izteicās, ka vilciens esot nozagts.

Arī par šīs dzelzceļa līnijas darbu atbildīgais apakšuzņēmums Arriva paziņojis, ka uzņēmums, diemžēl, savos paziņojumos nav izteicies pietiekoši skaidri. 1990.gadā dzimusī sieviete strādā par apkopēju uzņēmumā, ko vilcienu uzkopšanai nolīdzis Arriva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits