Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Libération alternatīvā vēsture: Kas notiktu, ja Putins pēkšņi atteiktos no varas?

Francijas laikraksts Liberation publicējis alternatīvu versiju pār pēdējo gadu Krievijas vēsturi – kas notiktu, ja prezidents Vladimirs Putins pirms dažiem gadiem negaidot atstātu savu posteni. Valodas par to, ka V. Putins apsver iespēju aiziet atpūtā izskanēja vēl 2007. gadā, atzīmē izdevums, vienlaikus cenšoties atbildēt uz jautājumu – kas notiktu, ja viņš patiešām atteiktos no varas, turklāt pēkšņi un pazūdot bez pēdām?

Ja V. Putins pēkšņi pazustu, kā pirmie reaģētu Runets (krievvalodīgais internets) un sociālie tīkli, uzskata izdevums. Interneta resursos parādītos skaļi virsraksti: Pazudis Putins, Putins iestājies Udmurtijas klosterī, utt.. Savukārt sociālajos tīklos populāri kļūtu videoieraksti ar nosaukumiem Putina dubultnieks vai Putina dubultnieki: atrodiet septiņas atšķirības, teikts rakstā. Izdevums ironizē, ka tas Krievijā nevienu neizbrīnītu: vēl trīs gadsimtus atpakaļ klīda baumas, ka pie varas valstī ir nevis Pēteris I, bet gan kāds viltvārdis, jo īstais cars nav vēlējies atgriezties no Eiropas dzimtenē. 

Bez tam baumas par iespējamo demisiju uzkurinātu V. Putina klusēšana. Viņš ne tikai nekomentētu Mihaila Hodorkovska otrās lietas nosūtīšanu papildus izmeklēšanai, bet klusētu arī laikā, kad viņam pietuvinātie Igors Sečins un Sergejs Nariškins tiek atstādināti no posteņiem, bet viņam vietas ieņemtu Vladislavs Surkovs un Arkādijs Dvorkovičs. Tikai pēc tam D. Medvedevs vērstos pie nācijas un paziņotu, „ka veselības problēmu dēļ premjerministrs uz laiku nevar pildīt savus pienākumus”, fantazē Liberation

Tālāk situācija tikai pasliktinās. V. Putina komanda ir panikā, administrācija iestigusi varas dalīšanā. Pieaug tautas neapmierinātība, kas pāraug kārtējā „pugačova dumpī”, tomēr slepenie dienesti nežēlīgi izklīdina stihiskās protesta akcijas.

Izmantojot spēcīga līdera neesamību, pieņemas spēkā nacionālistu grupējumi, situāciju modelē Francijas izdevums. Ieņēmuši Manēžas laukumu, viņi pieprasa atbrīvot par noziegumiem pret imigrantiem notiesātos skinhedus. Savukārt Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs sāk spēlēt pēc saviem noteikumiem, turpina Liberation. Kremlī visi saprot, ka Čečenijas Republika faktiski ieguvusi neatkarību, bet R. Kadirovs kļūst par visa Ziemeļkaukāza neapšaubāmu līderi. Čečeni no organizācijas Kaukāza Dēli sāk patrulēt ielas visās lielākajās Krievijas pilsētās, „aizsargājot iedzīvotājus no fašistiem”, bet vietām pat pārņem tiesībsargajošo institūciju funkcijas.

2010. gada augustā D. Medvedevs oficiāli kļūst par vienpersonisku Krievijas vadītāju, taču jūtas vienkārši briesmīgi. „Maita, kur viņš palicis,” izsakās D. Medvedevs, ar to domājot V. Putinu, pieļauj izdevums. Taču V. Putins ir vienkārši pazudis, neatstājot adresi. „Dima, man pietiek. Dodos uz taigu. Paši sev puņķus noslaukiet,” uz atvadām, kā uzskata Liberation, izteiktos eksprezidents.

Tajā pašā laikā tūkstošiem kilometru attālumā no Maskavas Vladimirs Putins gandarīti smaida, atceroties savu pēdējo sarunu ar varas mantinieku. Tagad viņš beidzot var pilnībā nodoties savam iemīļotajam vaļaspriekam - makšķerēšanai, noslēdz izdevums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits