Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aktīviste: Krievijas karavīri gatavi sākt sacelšanos pret Putinu

Krievijas karavīri, kas ir neapmierināti ar karaspēka pastāvīgo sūtīšanu uz Donbasu, ir gatavi sākt sacelšanos pret prezidentu Vladimiru Putinu, pavēstīja Krievijas cilvēktiesību aktīviste, tīmekļa projekta Gruz-200 izveidotāja Jeļena Vasiļjeva. 

"Simtiem cinka zārku Krievijas karavīros ir pamodinājuši vēso saprātu. Karavīri ir gatavi sacelties pret Putinu. Izrādās, ka Putina baltajās fūrēs Ukrainā ir iebraukusi Kremļa armija. Bet zem "vietējās zemessardzes" izkārtnes karo [Krievijas] Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības," tīmeklī publicētā videosižetā skaidro aktīviste, vēsta Ukrainas telekanāla Inter tīmekļa ziņu portāls Podrobnosti

Krievijas armijas daļās saņem pakas ar izziņām par karavīru nāvi, norāda Vasiļjeva. "Bēru lapiņās" raksta - "infarkti, insulti, pašnāvības, vispār - visādus murgu." 

"Kremļa propaganda turpina skaidrot, ka tie ir karavīri, kas ir noformējuši iesniegumus par atvaļinājumu un devušies palīdzēt brālīgajai ukraiņu tautai. Armijas daļās tāpat kā Aukstā kara gados karavīriem iedveš "kiseļovščinu" [Kremļa propagandu; viens no redzamākajiem tās atskaņotājiem ir Dmitrijs Kiseļovs], bet pati "politinformācija notiek stingras slepenības apstākļos", teikts sižetā. 

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos. 

Top komentāri

Raivo
R
Krievs jau vienmēr gļēvi slēpis savos karos mirušos, bet ar medaļām apkarinājis Brežņeva un Kiseļova ķīseļlējējus. Kauns man par tādu verga dvēseļu nāciju kaimiņos, kuras vadoņi nesodīti savai tautai melo, ka Krievijas armija Ukrainā nekaro, ka Krievijas slimnīcas neesot pilnas ar krievu zaldātiem kropļiem, un kas kriminālo autoritāšu paražās pazemo savus karavīrus, kā marodieriem liekot tiem ar noņemtām zīmotnēm laupīt svešās zemēs.
Jeļenai atrakstījis mīļākais?
J
Pilnīgi neticami, Krievijā armijā iesauc 18 gadu vecumā, pilnīgus sierus, neviens nav muļķis, lai tādus sūtītu karot, pietaisītu bikses jau ceļā, tie kas tur karo, zin uz ko ir parakstījušies un par ko un ir labi apmācīti.
runcs
r
Vistīrākās pasaciņas priekš mūsējiem lohiem....pie tam vēl ukru TV kanāla izpildījumā,kas garantē 99% melu....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits