Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Annans dosies uz Maskavu un Pekinu, lai runātu par krīzi Sīrijā

ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans nedēļas nogalē dosies uz Maskavu un Pekinu, lai runātu par situāciju Sīrijā, piektdien paziņojis viņa preses pārstāvis, piebilstot, ka komanda, kas bija nosūtīta uz Damasku, ir atgriezusies.

Komandai "bija trīs dienu intensīvas sarunas ar Sīrijas varas iestādēm" par nepieciešamību steidzami ieviest Annana ierosinātos priekšlikumus vardarbības apturēšanai, informēja Annana preses pārstāvis. "Annana kungs un viņa komanda pašlaik uzmanīgi pēta Sīrijas atbildes, un sarunas ar Damasku turpinās," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Annana sešu punktu miera plāns paredz apturēt vardarbību, nodrošināt iespējas humānās palīdzības sniegšanai, atbrīvot pēdējā gada laikā aizturētos un no protestu plosītajām pilsētām atsaukt drošības spēkus.

Plānots, ka nedēļas nogalē Annans tiksies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un prezidentu Dmitriju Medvedevu, savukārt Pekinas dienas kārtības plāns vēl nav apstiprināts.

Annana preses pārstāvis informēja, ka pagaidām Annans negrasās atgriezties Damaskā, un sarunas ar Sīrijas režīmu tiek risinātas ar telefona starpniecību. Tā kā sarunas ievirzījušās "delikātā posmā", Annans nevēlas atklāt to saturu, informēja viņa pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits