Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aptauja: 82% Krievijas iedzīvotāju neredz iespēju ietekmēt politiskos procesus valstī

82% Krievijas iedzīvotāju nesaskata nekādu iespēju, kā viņi varētu ietekmēt politiskos procesus valstī, liecina socioloģisko pētījumu Levadas centra veikti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

55% aptaujāto nevēlas piedalīties politiskajā dzīvē pat savas pilsētas līmenī. Politisko aktivitāti izrādīt vēlas tikai 31% aptaujāto, bet savai iespējai ietekmēt politiskos procesus valstī tic 14% respondentu.

18% ir gatavi rīkot protesta akcijas, lai pievērstu varas iestāžu uzmanību vienkāršo cilvēku vajadzībām un problēmām. 35% grib izmantot vēlēšanas ar mērķi nomainīt varu, bet 2009.gadā šādu cilvēku īpatsvars bija 22%.

66% aptaujāto ir pārliecināti, ka varas un sabiedrības intereses Krievijā nesakrīt. Tikai 26% ir pārliecināti par iespēju aizstāvēt savas intereses vai tiesības to pārkāpšanas gadījumā, bet 60% uzskata, ka šādas iespējas viņiem nav.

67% aptaujāto uzskata, ka nav pasargāti no varas iestāžu, policijas, nodokļu dienestu, tiesu un citu valsts struktūru patvaļas, bet 28% uzskata sevi par pasargātiem no tās.

85% ir pārliecināti, ka vairums mūsdienu Krievijas politiķu nodarbojas ar politiku tikai personiskā labuma dēļ. 85% arī uzskata, ka daudzi valsts ierēdņi praktiski nepakļaujas likumiem.

Aptauja tika veikta no 3. līdz 19.oktobrim, intervējot 1520 cilvēkus 45 Krievijas reģionos. Tās kļūdas līmenis nepārsniedz 3,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits