Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bērings-Breivīks noliedz, ka Baltkrievijā būtu izgājis diversantu apmācības kursus

Par 77 cilvēku nogalināšanu apsūdzētais Norvēģijas šāvējs Anderss Bērings-Breivīks nopratināšanā noliedzis Krievijas presē agrāk izskanējušo informāciju, ka viņš vairākkārt apmeklējis Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, lai izietu „teroristiskās un diversiju darbības” apmācības kursu kādā slepenā nometnē, kuru izveidojuši bijušie VDK darbinieki, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Bērings-Breivīks paziņojis policijai, ka Minskā ieradies 2005. gada martā, lai tiktos ar kādu sievieti, ar kuru iepazinies internetā. Viņš precizējis, ka iepazinies ar sievieti specializētā interneta resursā, kurš nodrošina kontaktus starp Austrumeiropas sievietēm un vīriešiem no Rietumeiropas. Šīs iepazīšanās vietnes īpašnieki arī ir apstiprinājuši, ka Bēringam- Breivīkam ir savs profils vietnē, jo reģistrācijas laikā tiek pieprasīts uzrādīt personību apliecinošus dokumentus, ko nākošais terorists arī izdarījis.

Norvēģijas policisti jau paziņojuši, ka viņiem ir zināms Bēringa-Breivīka baltkrievu draudzenes vārds un viņi cer nopratināt sievieti, kura pašlaik dzīvo ASV.

Baltkrievijas varas iestādes arī ir oficiāli paziņojušas, ka Bērings-Breivīks apmeklējis valsti kā tūrists laikā no 2005. gada 4. līdz 11. martam, kā brauciena mērķi uzrādot vikingu kapu apmeklēšanu, kādu min daudzi tūristi no Skandināvijas, jo caur Baltkrievijas teritoriju iet slavenais „ceļš no varjagiem līdz grieķiem”. Apgalvojumus, ka terorists valstī varētu būt ieradies vairākkārt, izmantojot viltotus dokumentus, baltkrievu puse nodēvējusi par „absurdiem”.

Jāpiebilst, ka savā grāmatā-manifestā Norvēģijas terorists rakstīja, ka apmeklējis Baltkrieviju, lai iepazītos ar Černobiļas katastrofas sekām, kā arī lai „apciemotu vikingu kapus”. Kopumā 1500 lappušu manifestā Baltkrievija pieminēta 18 reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits