Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bušs brīdina Krieviju negāzt Gruzijas valdību

ASV prezidents Džordžs V.Bušs pirmdien, atgriežoties Vašingtonā no Āzijas, pastiprinājis kritiku Krievijas virzienā un brīdinājis, lai tā nemēģina gāzt Gruzijas valdību, ziņo CNN. Dž.Bušs, uzstādamies Baltajā namā, sacījis, ka pierādījumi vedina domāt par tādu Krievijas nodomu. Krievijas invāzija Gruzijā un drauds Gruzijas demokrātiski ievēlētajai valdībai ir "nepieņemami 21.gadsimtā", un tāda rīcība ir pakļāvusi briesmām Krievijas attiecības ar ASV un Eiropu, sacījis Dž.V.Bušs.

ASV prezidents uzsvēris, ka Krievijas uzbrukumi Gruzijai ir "pamatīgi iedragājuši" Krievijas pozīcijas pasaulē. "Krievijai ir jāmaina kurss, kuru tā uzsākusi", sacīja Dž.V.Bušs. Viņa rīcībā bijusi arī informācija, ka Krievija gatavojas bombardēt civilo lidostu Tbilisi. Ja tas atbilst patiesībai, tad tas tālu pārsniedz to, ko Krievija bija solījusi darīt, atjaunojot status quo Dienvidosetijā pirms 6.augusta, sacījis ASV līderis.

Tikmēr Krievijas pirmdien turpināja iet dziļāk Gruzijas teritorijā ārpus divām separātiski noskaņotajām provincēm Abhāziju un Dienvidosetiju.

Jaunākās ziņas no Gruzijas vēsta, ka Krievijas spēki pametuši Senaki pilsētu Gruzijas rietumos pēc tam, kad iznīcinājuši gruzīnu militāro infrastruktūru, ziņo BBC. Gruzijas spēki turpina atkāpties Tbilisi virzienā. Gruzijas puse apgalvo, ka valsts ir sadalīta divās daļās.

Krievijas līderi pirmdien solīja, ka Gruzijā iesākot novedīs līdz "loģiskam nobeigumam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits