Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaceņuks: Krievija grib Ukrainu sasaldēt

Krievija grib Ukrainu "sasaldēt", intervijā ziņu aģentūrai Reuters Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas kuluāros atzina Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks."Viņi [Krievija] grib mūs sasaldēt. Tāds ir mērķis un vēl viens trumpis Krievijas rokās. Līdzās militārajai operācijai pret Ukrainu viņiem ir vēl viena trumpja kārts - enerģētiskā," sacīja premjers.

Tikmēr Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks piektdien brīdināja, ka Eiropas noslēgtie līgumi nepieļauj, ka tā reeksportē gāzi uz Ukrainu. Viņš arī brīdināja par iespējamo piegāžu pārtraukšanu Eiropas valstīm, ja tās turpinās piegādāt gāzi Ukrainai.

Šādu viedokli Novaks pauž intervijā Vācijas laikrakstam Handelsblatt, kas publicēta pirms piektdien gaidāmajām Eiropas Savienības, Krievijas un Ukrainas gāzes sarunām.

Novaks uzsver, ka Maskava pildīs visus noslēgtos gāzes līgumus. "Bet noslēgtie līgumi neparedz [gāzes] reeksportu," uzsvēra ministrs.

"Mēs ceram, ka mūsu Eiropas partneri ievēros līgumus. Šis ir vienīgais veids, kā nodrošināt, ka netiek traucētas gāzes piegādes Eiropas patērētājiem," viņš piebilda.

Kā vēstīts, Krievija jūnijā pārtrauca gāzes piegādes Ukrainai, šādu lēmumu skaidrojot ar Ukrainas parādu 5,3 miljardu dolāru apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits