Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Katrs trešais Krievijas iedzīvotājs nevar atļauties desu un sieru

Bankas Rossija veiktajā aptaujā noskaidrots, ka trešā daļa Krievijas iedzīvotāju ikdienā nevar atļauties iegādāties desu, sieru vai zivis, ziņo Moskovskij Komsomoļec.

Aptaujā noskaidrots, ka puse iedzīvotāju pagājušā gadā bija spiesti atteikties no ieplānotajiem tēriņiem - remonta, atpūtas braucieniem, mēbeļu iegādes un pat no ārstniecības procedūrām. Katrs piektais atsakās no dārzeņu un augļu iegādes, katrs trešais ietaupa uz apģērbu iegādi, bet katrs trešais nevar atļauties tērēt naudu desām, sieram vai zivīm. 

Līdzīgu situāciju iezīmējis arī Levadas centra pētījums, kurā noskaidrots, ka 58% iedzīvotāju naudu cenšas ietaupīt uz pārtikas rēķina. 

Savukārt Krievijas centrālā banka paziņojusi, ka iedzīvotāju optimisms ekonomikas jautājumos ir uzlabojies. Pēc janvāra aptaujas datiem, kā ziņo Moskovskij Komsomoļec, ceturtā daļa Krievijas iedzīvotāju tic, ka tuvākā gada laikā viņu materiālais stāvoklis uzlabosies. Bankas dati liecina - šobrīd apmēram 30% uzskata, ka ekonomiskā situācija pasliktināsies. Savukārt apmēram 1% ir izdevies uzlabot savu materiālo stāvokli. 

Jāatgādina, ka pēdējos gados Krievijas ekonomika ir piedzīvojusi smagu lejupslīdi, kas, visticamāk, saistīts ar sankcijām, ko starptautiskā sabiedrība piemēroja Krievijai, atbildot uz Kremļa realizēto militāro agresiju Ukrainā. 

Top komentāri

hmmm
h
Fuj, tās taču ir nicināmās materiālās vērtības. Vajag kā Kristus - pārtik no garīgās bagātības. Bet desertā, rekomendēju mīlēt dzimteni. Ja kādām vajag vēl kādu padoma, droši rakstiet. Ļoti patīk mācīt citus dzīvot.
cilvēks
c
Labāk raksti par Latviju
Exit
E
Varbūt paskatīsimies tepat Latvijā, cik cilvēku var atļauties nopirkt šos produktus? Zinu cilvēku, kurš rupjmaizi un biezpiena paciņu nopērk uz nedēļu. Normāli?????Jo, lai neizliktu no mazā dzīvoklīša ir jāsamaksā komunālie un t.t.. Loģiski, ka pārtikai vairs nekas nesanāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits