Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kazahstāna vēlas aizliegt Krievijas preču importu

Kazahstāna vēlas aizliegt vai ierobežot vairāku Krievijas preču importu rubļa devalvācijas dēļ un tādēļ, ka kazahu ražotāji nespēj konkurēt ar lētākajām Krievijas precēm, atsaucoties uz avotiem Krievijas Lauksaimniecības ministrijā, piektdien ziņo laikraksts Kommersant.

Pēdējā laikā audzis dolāra un eiro kurss attiecībā pret rubli. Pēc pakāpeniskas lejupslīdes decembra vidū divās dienās tika piedzīvots straujš rubļa kursa kritums par 17%, kas nebija piedzīvots kopš 1998.gada.

"Astana uzstāj, ka jāaizliedz vai jāierobežo vairāku Krievijas preču ievešana, jo tā apdraud vietējo tirgu rubļa devalvācijas dēļ. Runa ir par naftas produktiem, automobiļiem un automobiļu akumulatoriem, celtniecības armatūru, kabeļvadu produkciju, stikla taru, vistas gaļu un olām, makaronu un konditorejas izstrādājumiem, miltiem un sulām," raksta avīze. 

Pēc Kommersant rīcībā esošās informācijas, pārrunas par šo problēmu turpinās jau nedēļu, bet "nav dzirdēts pietiekams pamatojums ierobežojumu ieviešanai". Maskavas vadībā izveidotās Muitas savienības statistika neliecina, ka būtu krasi pieaudzis Krievijas produkcijas imports uz Kazahstānu, tomēr tajā nav iekļautas nelielas preču partijas, kuras ieved fiziskas personas. Patlaban abu valstu eksperti "precizē importa cenas un apjomu". 

Pagājušā gada novembrī Kazahstāna jau ieviesa pārdošanas aizliegumu vairākām Krievijā ražotām degvīna un alus šķirnēm, jo tās neatbilda pārtikas drošības prasībām. Tomēr drīz vien pēc tam Krievijas puse paziņoja, ka aizliegums pēc abu pušu konsultācijām atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits