Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijā apsver pasažieru vilciena maršrutu Sanktpēterburga-Kaļiņingrada-Berlīne caur Latviju

Krievijas valsts dzelzceļa kompānija Rossiskije žeļeznije dorogi (RŽD) apsver iespējas atklāt pasažieru vilciena maršrutu Sanktpēterburga-Kaļiņingrada-Berlīne, kas kursētu arī caur Latvijas, Lietuvas un Polijas teritoriju, paziņojis RŽD uzņēmuma Kaļiņingradas apgabalā Kaļiņingradskaja žeļeznaja doroga vadītājs Viktors Golomolzins.

Viņš žurnālistiem sacīja, ka tiek apsvērta ideja par šādu vilcienu, "vedot pasažierus no Berlīnes, izbraucot caur Poliju uz Kaļiņingradu, un no Kaļiņingradas caur Lietuvu un Latviju dodoties uz Sanktpēterburgu".

Golomolzins piebilda, ka pašlaik notiek diskusijas darba grupās, kurās ir projektā potenciāli iesaistīto valstu pārstāvji.

AS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvis Māris Ozols aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban tiek meklēts veids, kā veicināt starptautiskos pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu, ņemot vērā, ka pēdējos gados to apmērs ir sarucis.

Pēc Ozola teiktā, attiecīgais maršruts ir viens no variantiem, kas tiek apspriests, bet patlaban iecere vēl ir tikai idejas līmenī un ir neatrisināti jautājumi, piemēram, saistībā ar izmaksu sadalījumu.

RŽD meitasuzņēmuma Kaļiņingradas apgabalā vadītājs norādīja, ka šāds maršruts ir ekonomiski daudzsološāks nekā vilcienu maršruts starp Kaļiņingradu un Berlīni, kas sāka darboties 2003.gadā, pēc tam tika apturēts un 2013.gadā slēgts.

Top komentāri

Kremlin.ru
K
Tad, kad šajā maršrutā, braucošos Krievijas pilsoņus pavadīs (radi obespečeņija nacionaļnoi beopasnostji Rosiji) pavadīs iznīcinātāji jūs sapratīsiet kādos s****ūdos jūs taisieties iepīties
dzelzceļnieks
d
krievi atkal laužas uz rietumiem ar savu plato sliežu *koļejū*, izskatās pēc stratēģiska gājiena , kaa ievest tankus jevropā , jo mum s buus railbaltic , ar Eiropas dzlzceļa standartu , pa kuru krievu rati nevar pabraukt
ak vai
a
Lai Krievija veido pasažieru maršrutus uz Ķīnu. Miljards ķīniešu varēs apmeklēt Maskavu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits