Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Krievija atzīst, ka el Asada spēki zaudē kontroli pār Sīrijas teritoriju

Krievija ceturtdien atzina, ka Sīrijas opozīcija gūst būtiskus panākumus. Tādējādi pirmo reizi 20 mēnešos kopš Sīrijas konflikta sākuma Damaskas tuvākā sabiedrotā Maskava pieļāvusi iespēju, ka Sīrijas autoritārais prezidents Bašārs el Asads varētu zaudēt varu.

«Tendence liecina, ka Sīrijas valdība strauji zaudē kontroli pār aizvien lielāku daļu teritorijas,» Krievijas ārlietu ministra vietnieku Mihailu Bogdanovu citē AP. «Nevar izslēgt opozīcijas uzvaru.»

Tajā pašā laikā augstā amatpersona nedeva nekādus mājienus, ka Krievija varētu mainīt savu līdzšinējo nostāju Sīrijas jautājumā. Maskava joprojām ir pārliecināta, ka B. el Asadam ir jāpaliek pie varas, bet karojošajām pusēm jāsēžas pie sarunu galda.

M. Bogdanovs uzskata, ka pretējā gadījumā asiņainais pilsoņkarš var turpināties vēl ilgi. «Cīņas kļūs intensīvākas, un tiks zaudēti desmitiem tūkstoši, iespējams, simtiem tūkstoši cilvēku,» viņš sacīja. «Ja jums [Rietumiem] tāda cena par prezidenta gāšanu liekas pieņemama, tad ko mēs varam darīt? Mēs, protams, to uzskatām par pilnīgi nepieņemamu.»

Viņš arī paziņoja, ka tuvākajā laikā Krievija no Sīrijas evakuēs tūkstošiem savu pilsoņu, kas tomēr varētu signalizēt par Maskavas šaubām, ka B. el Asada spēki spēs noturēties pret opozīciju, kuras leģitimitāti šonedēļ atzina virkne lielvalstu, to vidū Savienotās Valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits