Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krievija gatava sniegt militāro palīdzību Afganistānai

Krievija atsaukusies Afganistānas lūgumam sniegt tai militāro palīdzību, vēsta Reuters.

Afganistānas prezidents Hamids Karzaji pagājušā gada novembrī ar attiecīgo lūgumu vērsies pie Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva. "D.Medvedevs vēstulē, kas adresēta H.Karzaji, apliecināja, ka Krievija ir gatava  palīdzēt Afganistānai aizsardzības jautājumos," teikts Afganistānas valdības paziņojumā.

D.Medvedevs arī uzskatot, ka abu valstu sadarbība aizsardzības jomā varētu palīdzēt atjaunot drošību reģionā. Maskava esot gatava sadarboties ar Kabulu arī citās jomā.

Lai gan kopš 2001.gada, kad tika gāzts radikālās islāma kustības Taleban režīms, NATO un ASV sniegušas finansējumu Afgānistānas drošības vajadzībām, tomēr, neskatoties uz to, afgāņu bruņoto spēku arsenālā joprojām ir Padomju Savienībā ražotie ieroči un kara lidmašīnas.

Arī daudzi Afganistānas iedzīvotāji uzskata, ka sabiedroto spēki nav darījuši visu nepieciešamo, lai pietiekami nodrošinātu valsts karavīrus ar ekipējumu, tādējādi tie nav spējīgi efektīvi cīnīties pret teroristiem.

Tomēr H.Karzaji pārstāvis Humajuns Hamidzada paziņoja, ka neskatoties uz prezidenta vēršanos pie Krievijas pēc palīdzības, Afganistāna joprojām ir uzticīga saitēm ar NATO un ASV. "Mūsu armijas ekipējums, helikopteri un tanki ir ražoti Krievijā, tādēļ mūsu lūgums ir tehniskas dabas. Mums ir stratēģiskas saistības pret NATO un ASV," sacīja H.Hamidzada.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits