Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Krievija lielās ar jaunā iznīcinātāja debijas lidojumu

Kā milzu brīnums Krievijā piektdien tika sagaidīts izmēģinājuma lidojums ar tā saucamās piektās paaudzes iznīcinātāju.Tas nākotnē metīšot izaicinājuma cimdu amerikāņu kaujas lidaparātiem, kuriem pašlaik tehnoloģisko risinājumu ziņā līdzinieku nav. Radaros nemanāmais iznīcinātājs ir pirmā kara lidmašīna, kas Krievijā izstrādāta pēc Padomju Savienības sabrukuma un var kļūt par cerību stariņu stagnējošajai Krievijas aizsardzības industrijai.

Savā pirmajā lidojumā iznīcinātājs gaisā pavadīja 47 minūtes. Valsts lielākās televīzijas demonstrēja kadrus no notikuma vietas Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Komsomoļskā pie Amūras. Ārzemju žurnālisti nebija ielūgti, vēsta Reuters.

Jaunais lidaparāts T–50 ir krievu atbilde pašlaik vienīgajam piektās paaudzes iznīcinātājam — amerikāņu F–22, kas pirmo lidojumu veica tālajā 1997.gadā, bet tagad notiek tā uzlabotas versijas izstrāde.

Aviorūpnīcas Suhoj direktors Mihails Pogosjans pastāstīja, ka lidmašīnas uzlabošana noritēs sadarbībā ar Indiju. «Esmu pārliecināts, ka mūsu projekts pārspēs Rietumos ražoto ekvivalentu izmaksās un efektivitātē un stiprinās ne vien Krievijas un Indijas gaisa spēkus, bet arī ieņems nozīmīgu vietu pasaules tirgū,» sacīja M.Pogosjans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits