Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krievija neizdos slepkavībā apsūdzētos čečenus

Krievija atteikusies izdot Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) varas iestādēm vairākus čečenu vīriešus, kas tiek turēti aizdomās par bijušā čečenu komandiera Sulima Jamadajeva slepkavību Dubaijā. Interpols izsludinājis starptautiskā meklēšanā septiņus Krievijas pilsoņus, kuri varētu būt saistīti ar S.Jamadajeva slepkavību. Viens no viņiem ir Krievijas parlamenta deputāts Ādams Delimhanovs.

S.Jamadajevs tika nogalināts marta beigās Dubaijā. AAE varas iestādes uzskata, ka slepkavību sarīkoja ietekmīgi čečeni, kas gribēja atriebties S.Jamadajevam. Savulaik viņš bija viens no ietekmīgākajiem čečenu komandieriem, bet pēc konflikta ar Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu bija spiests doties trimdā uz Dubaiju. Kā iespējamais slepkavības organizētājs tiek minēts Ā.Delimhanovs, kurš ir R.Kadirova sabiedrotais.

R.Kadirovs tiek turēts aizdomās par sistemātisku savu ienaidnieku iznīcināšanu. Pēdējā laikā ārzemēs nogalināti vairāki R.Kadirova pretinieki.

Krievija negrasās pildīt prasību par Ā.Delimhanova un pārējo aizdomās turēto izdošanu, aizbildinoties ar Krievijas konstitūciju, kas aizliedz izdot Krievijas pilsoņus tiesāšanai ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits