Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Krievijā pārbaudīs visas lidmašīnas Jak-42

Pēc traģiskās aviokatastrofas, kurā trešdien gāja bojā visa latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", Krievijā veiks visu izmantoto "Jak-42" markas lidmašīnu pārbaudi.

Šobrīd Krievijā 16 aviokompānijas izmanto 57 "Jak-42" lidmašīnas. Tomēr Krievijas Transporta ministrijas Transporta pārraudzības federālais dienests "Rostransnadzor" uzsvēris, ka nav runa par aizliegšanu izmantot lidmašīnas.

Tikmēr Jaroslavļā ražotā lidmašīna ar borta numuru 42433 bijusi Eiropas Savienības (ES) "melnajā sarakstā". Šo konkrēto lidmašīnu bija aizliegts izmantot ES teritorijā, jo tā neatbilda drošības regulām.

Lidmašīna veikusi lidojumus kopš 1993.gada, bet tās atļaujas sertifikāts būtu beidzies šī gada 1.oktobrī. Tomēr vēl 16.augustā tai Kazaņā veikta kārtējā tehniskā apkope.

"Lokomotiv" komanda lidmašīnu izmantoja čārterreisam uz Minsku, kur tai ceturtdien KHL jaunās sezonas pirmajā mačā bija plānots spēkoties ar vietējo "Dinamo" vienību.

Jau ziņots, ka lidmašīnā atradušies 45 pasažieri, 43 no tiem gājuši bojā, bet divi atrodas slimnīcā. Bojā gājis arī Skrastiņš.

Kā pavēstīja "Lokomotiv" preses pārstāvis Vladimirs Mankovs, izdzīvojis Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

Kā vēsta "Life News", lidmašīna pēc pacelšanās paspējusi uzlidot līdz aptuveni 500 metru augstumam un pēc tam nogāzās divu kilometru attālumā no skrejceļa.

Pēc aculiecinieku stāstītā, lidmašīna nogāžoties izjukusi pa gabaliem un uzliesmojusi. Daļa purngala atlūzu iegāzušās Volgas upē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits