Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Krievija piedāvā ANO Drošības padomei savu rezolūciju Sīrijas jautājumā

Krievija piedāvājusi ANO Drošības padomei savu rezolūcijas projektu Sīrijas jautājumā, vēsta aģentūra AFP. Dokumentā paredzēts nosodīt varmācību no visu konflikta dalībnieku puses – gan valdības spēku, gan opozīcijas kustību, kā arī paust bažas par ieroču piegādēm nelikumīgiem formējumiem Sīrijas teritorijā.

Tāpat Krievijas piedāvātajā rezolūcijas projektā izteikts atbalsts Arābu valstu līgas centieniem noregulēt konfliktu mierīgā ceļā un aicināts sākt politisko dialogu starp varu un opozīciju.

Pēc Krievijas pārstāvja ANO Vitālija Čurkina vārdiem, kurus citē aģentūra RIA Novosti, dokuments nepiedāvā ieviest jebkādas sankcijas pret Damasku, jo tas būtu „neproduktīvi”.

Rezolūcijas projekta tekstu aģentūrai AFP anonīmi komentējušie rietumvalstu diplomāti tikmēr paziņoja, ka šobrīd tas nav pieņemams. Pēc diplomātu vārdiem, rietumvalstis neatbalstīs mēģinājumus „pacelt varmācību no opozīcijas puses vienā līmenī ar Sīrijas valdības darbībām”. Vienlaikus atzīmēts, ka rietumvalstis ir gatavas tālākām sarunām par dokumenta projektu.

Jāatgādina, ka 2011. gada oktobrī ANO Drošības padomē jau notika balsojums par rezolūcijas projektu Sīrijas jautājumā, kuru piedāvāja Eiropas valstis. Šis rezolūcijas projekts paredzēja ieviest sankcijas pret Sīriju gadījumā, ja valsts valdība mēneša laikā nepārtrauks varmācību, taču Krievija un Ķīna bloķēja dokumenta pieņemšanu, izmantojot savas veto tiesības.

Uz pilsoņu kara robežas esošs konflikts starp Bašara Asada režīmu un opozīcijas kustībām un to pusē pārgājušajām Sīrijas armijas daļām turpinās kopš 2011. gada marta. Precīzs konflikta upuru skaits nav zināms, taču bojā gājušo skaits varētu būt pārsniedzis 5000 cilvēkus demonstrantu un opozīcijas rindās un 1000 cilvēkus valdības spēkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits