Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievija Sīrijas krīzes dēļ nostiprina pozīcijas Vidusjūrā

Krievija nosūtīs uz Vidusjūru divus karakuģus, lai nostiprinātu savas flotes pozīcijas tur radušās "labi zināmās situācijas" dēļ, atsaucoties uz aģentūru Interfax, vēsta LETA. Aģentūra norāda, ka ar "labi zināmo situāciju", pēc visa spriežot, domāta Sīrijas krīze.

Tuvāko dienu laikā uz Vidusjūru tiks nosūtīts pretzemūdeņu kuģis un raķeškreiseris, jo "situācija prasa, lai tiktu veiktas zināmas korekcijas" karaflotē, atsaucas uz informācijas avotu bruņoto spēku ģenerālštābā, norāda Interfax.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā arvien skaļāk izskan ASV un dažu to sabiedroto draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči. Sīrijas valdība gan šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien nosodīja "histēriju" ap ziņojumiem par ķīmisko ieroču pielietošanu un atgādināja, ka Rietumi joprojām nav snieguši pierādījumus, ka aiz šī uzbrukuma stāv Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms.

Krievijas amatpersonas salīdzina iespējamo uzbrukumu Sīrijai ar 2003.gada ASV iebrukumu Irākā, kas tika pamatots ar, kā vēlāk noskaidrojās, nepatiesu izlūkdienestu informāciju, ka diktatora Sadama Huseina bruņojumā ir masu iznīcināšanas ieroči.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits