Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievija veiksmīgi izmēģinājusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti

Krievija trešdien veiksmīgi izmēģinājusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti, kas spējīga pārvarēt drošības sistēmas, kuras pašreiz attīsta NATO, paziņojis armijas preses pārstāvis. Izmēģinājums veikts nepilnu nedēļu pēc tam, kad NATO oficiāli paziņoja par pretraķešu aizsardzības sistēmas pirmās fāzes aktivizēšanu, pret ko asi iebilda Maskava, kuru māc bažas, ka šī sistēma varētu ierobežot Krievijas stratēģisko spēku iespējas.

"Butaforiskā kaujas galviņa sasniedza savu mērķi (..) Kamčatkas pussalā. Palaišanai izvirzītie mērķi tika sasniegti," atsaucoties uz Krievijas stratēģisko kodolspēku preses pārstāvja Vadima Kovaļa teikto, ziņo aģentūra Interfax. Tas bijis tikai otrais izmēģinājums, kas veikts ar šo raķeti. Pirmais, kas notika 27.septembrī, beidzās ar neveiksmi, raķetei nogāžoties desmit kilometrus no palaišanas laukuma, vēsta "Interfax".

Atsaucoties uz vairākiem avotiem, aģentūra ziņo, ka jaunais raķetes variants ir veidots tā, lai labāk spētu pārvarēt ASV atbalstīto Eiropas pretraķešu aizsardzības sistēmu, par kuras pirmā posma aktivizēšanu NATO oficiāli paziņoja Čikāgas samitā. Krievijas raķetē izmatota "jauna tipa degviela, kas palīdz samazināt laiku, kurš nepieciešams dzinēju darbināšanai raķetes trajektorijas aktīvajā posmā", atklāja kāds avots armijā.

Krievijas amatpersonas uzskata, ka šo uzlabojumu dēļ raķeti būs grūtāk izsekot un vieglāk vadīt. Interfax ziņo, ka raķete ir aprīkota arī ar vadāmām atsevišķām kaujas galviņām, kas spēj mainīt kursu, lai izvairītos no notriekšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits