Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Krievija vēl domās par raķešu izvietošanu

Krievijas bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Nikolajs Makarovs paziņojis, ka Krievija vēl nav atteikusies no ieceres izvietot Iskander ballistiskās raķetes Kaļiņingradas apgabalā, lai gan sākotnēji šo raķešu izvietošana bija iecerēta kā atbildes gājiens uz ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas (PAS) attīstīšanu Austrumeiropā.

ASV prezidents Baraks Obama pagājušonedēļ paziņoja, ka viņa valdība atteikusies no ieceres būvēt PAS objektus Polijā un Čehijā. Krievijas amatpersonas deva mājienus, ka Maskava varētu spert atbildes soli un atteikties no raķešu izvietošanas Kaļiņingradas apgabalā, bet ģenerālis N.Makarovs pirmdien atzina, ka šāds lēmums vēl nav pieņemts. Viņš uzsvēra, ka tas ir politisks lēmums, kas būtu jāpieņem Krievijas prezidentam. N.Makarovs arī atgādināja, ka ASV negrasās atteikties no PAS veidošanas Eiropā, jo Polijā un Čehijā plānotās bāzes tiks aizstātas ar elastīgāku un lētāku sistēmu.

B.Obama noliedzis, ka viņa lēmumu par atteikšanos no Polijas un Čehijas bāzēm ietekmēja Krievijas iebildumi. Austrumeiropieši gan pauduši vilšanos par ASV rīcību, tādēļ mudina pastiprināt Eiropas valstu sadarbību drošības jomā. "Mēs esam Eiropas valsts, un tieši šeit mums jāmeklē drošības garantijas," secina Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikor­skis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits