Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas anektētajā Krimā žurnālistu notiesā par separātisma veicināšanu

Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, kuru okupējusi un anektējusi Krievija, piektdien tika piespriests divarpus gadu nosacīts cietumsods par "separātisma veicināšanu" žurnālistam, kurš strādā ASV atbalstītā radiostacijā, paziņoja prokuratūras darbinieki.

Žurnālists Nikola (Nikolajs) Semena tika aizturēts 2016.gada aprīlī, kad Krievijas drošības spēki veica kratīšanu viņa un citu žurnālistu mājās.

Viņš tika apsūdzēts saistībā ar rakstu, kurā aicinājis īstenot "civilu blokādi" pret Krimas pussalu, kuru Krievija kopš 2014.gada marta ir anektējusi.

Semena strādāja interneta ziņu medijā Krim.Reaļiji, kuru pēc pussalas aneksijas izveidoja ASV atbalstītā radiostacija Radio Free Europe/Radio Liberty (Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība).

Simferopoles pilsētas Žeļeznodorožnijas rajona tiesa piektdien piesprieda Semenam nosacītu divarpus gadu cietumsodu ar trīs gadu pārbaudes laiku un aizliegumu trīs gadus veikt publisku darbību.

Žurnālista dators pēc tiesas lēmuma ir konfiscēts.

Žurnālistam 2016.gada maijā tika izvirzīta oficiāla apsūdzība saistībā ar medijā Krim.Reaļiji publicēto rakstu. No viņa ir paņemts paraksts par neizbraukšanu no dzīvesvietas.

Semena apgalvoja, ka savos materiālos realizējis tiesības uz "brīvu viedokļa paušanu".

"Tiesnesis ir devis signālu visiem žurnālistiem, ka šajā valstī nav publicējams neviens viedoklis, kas ir pretējs varas iestāžu nostājai," viņš sacīja un piebilda, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu.

Top komentāri

vilnz
v
kremļa totālās melu propagandas krievijā paust patiesību par notiekošo valstī var tikai drosmīgi cilvēki, var novēlēt lai to paliek vairāk un zombiju paliek arvien mazāk
Ha!
H
Tad kad Krima bija Ukrainas sastāvā, tad Krievija gan pieprasīja, lai Krimai būtu tiesības uz separātismu (turklāt, ar Krievijas armijas spēku klātbūtni, melīgi slēpjot savu identitāti). Bet tiklīdz kā Krima nonāk Krievijas sastāvā, tā uzreiz separātisms tiek pasludināts ārpus likuma. Strīdēties ar Kremļa ideoloģijas pārņemtiem tumsoņām ir tas pats, kas spēlēt futbolu kur pretinieku komandai ir tiesības sist bumbu tavos vārtos, bet tavai komandai tas ir aizliegts.
Jansons
J
Nav ne viena valsts, kas ļaus seperātismam brīvi attīstīties. Tāds pats stāsts var būt par kurdiem, baskiem, īriem, kataloņiem un latgaļiem. Šeit minēta tikai Krima un tādēļ tas ir mīļš temats žurnālistiem kā uzstādījums no saimniekiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits