Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Krievijas izmeklētāji nopratinājuši bijušo aizsardzības ministru

Krievijas izmeklētāji piektdien nopratinājuši no amata atcelto aizsardzības ministru Anatoliju Serdjukovu. Pratināšana Izmeklēšanas komitejā, kas saistīta ar aizdomām par 100 miljonu dolāru izšķērdēšanu, ilgusi aptuveni stundu.

Krievijas mediji ziņo, ka Serdjukovs, kas joprojām ar lietu ir saistīts liecinieka statusā, atteicies atbildēt uz izmeklētāju jautājumiem, atsaucoties uz sava advokāta prombūtni slimības dēļ. Tāpēc viņš uzaicināts uz atkārtotu nopratināšanu 11.janvārī.

Kā ziņots iepriekš, bija izplatījušās baumas, ka, cenšoties izvairīties no izmeklēšanas, Serdjukovs esot devies uz Latviju.

Saistībā ar korupcijas skandālu Aizsardzības ministrijai piederošā akciju sabiedrībā Krievijas prezidents Vladimirs Putins Serdjukovu no amata atcēla novembrī. Serdjukova atbrīvošana no amata pamatota ar nepieciešamību veikt pamatīgu izmeklēšanu par vērienīgām mahinācijām ar nekustamajiem īpašumiem Aizsardzības ministrijai piederošajā akciju sabiedrībā Oboronservis, kuras darbības jomas aptver kā bruņojuma uzturēšanu, tā lauksaimniecību un izdevējdarbību.

Oktobrī Krievijas likumsargi veica kratīšanu Oboronservis birojos, konfiscēja dokumentus un nopratināja amatpersonas. Saistībā ar mahinācijām Oboronservis ir sākta krimināllieta, kurā vārdā nenosauktas amatpersonas tiek turētas aizdomās par īpašumu pārdošanu zem to tirgus vērtības, Krievijas budžetam radot trīs miljardus rubļu (aptuveni 52 miljonus latu) lielus zaudējumus.

Serdjukovs aizsardzības ministra amatā tika iecelts 2007.gadā, kļūstot par pirmo civilpersonu šajā postenī kopš 1991.gada. Militāro nopelnu trūkums un Kremļa atbalstītā, bet nepopulārā armijas reforma, kuras īstenošanai Serdjukovs bija nodevies, apveltījusi viņu ar daudziem ietekmīgiem ienaidniekiem Aizsardzības ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits